Κοσμος

Φονική η αλλαγή του καιρού στην Πολωνία (εικόνες, video)

Πρόσκοποι σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα εν μέσω σφοδρής καταιγίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367669-760177.jpg
EPA/LUKASZ OGRODOWCZYK

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν το τελευταίο 24ωρο την Πολωνία. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην, καθώς ο καύσωνας των προηγούμενων ημερών έδωσε τη θέση του σε σφοδρές βροχοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Δύο πρόσκοποι, ηλικίας 14 και 13 ετών, σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα που εκριζώθηκαν εν μέσω καταιγίδας. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε στην κατασκήνωσή τους πολύ κοντά στην πόλη Σούζεκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ δείχνουν ένα νεκροταφείο να έχει καλυφθεί από κλαδιά και κορμούς δέντρων. Περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν επίσης. 

Δρόμοι και πεζοδρόμια της πόλης καλύφθηκαν από κάθε λογής αντικείμενα, με ολόκληρα δέντρα να έχουν εκριζωθεί, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση πεζών και οδηγών.

Την ίδια στιγμή, μία γυναίκα σκοτώθηκε, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της στο χωριό Κοναρζίνι, επίσης στα βόρεια της χώρας. Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας άνδρας που σκοτώθηκε σε γειτονικό χωριό.

Χωρίς ρεύμα περισσότερες από μισό εκατ. κατοικίες στο βόρειο και νότιο τμήμα της χώρας. Η θερμοκρασία τις προηγούμενες ημέρες έφθασε ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των τραυματιών σε 28.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ