Κοσμος

Κλείνει μέχρι νεωτέρας η παμπ που τα έπιναν Μαρξ και Ένγκελς (εικόνες)

Συζητήσεις περί Επανάστασης με μια χλιαρή ale στο χέρι  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367218-759371.jpg

Κλείνει η παμπ στην οποία ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έπιναν χλιαρή ale και συζητούσαν για την κομμουνιστική επανάσταση επί ώρες μέχρι να χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης της βάρδιας.

Η παμπ βρίσκεται στην περιοχή του Σάλφορντ στο Μάντσεστερ και λέγεται The Crescent (σ.σ. Ημισέληνος), ενώ την εποχή που σε αυτήν έκαναν τις αναλύσεις τους οι εμπνευστές του Κομμουνιστικού Μανιφέστου ονομάζονταν The Red Dragon (σ.σ. Κόκκινος Δράκος) και σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Manchester Evening News «κλείνει μέχρι νεωτέρας».

Το μέλλον για το διατηρητέο κτίριο είναι πλέον αβέβαιο καθώς δεν έχει αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει την ιστορία του ή θα αλλάξει χρήση.

Κλείνει μέχρι νεωτέρας η παμπ που τα έπιναν Μαρξ και Ένγκελς

Ο ιστότοπος της παμπ, σύμφωνα με τον Independent, αναφέρει ότι είναι «μία από τις πιο ιστορικές παμπ του Σάλφορντ... που χτίστηκε τη δεκαετία του 1860 και όπου ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έπιναν κάποτε και συζητούσαν για την επανάσταση και τη θεωρία του κομμουνισμού».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ManchesterHistory.net αμφισβητεί αυτό το γεγονός. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει καθώς οι δύο θεωρητικοί της οικονομίας είχαν ζήσει για αρκτά μεγάλο διάστημα στο βιομηχανικό Μάντσεστερ και ίσως είχαν πραγματοποιήσει εκεί κάποιες από τις συναντήσεις τους όταν το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως σπίτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ