Κοσμος

Λίστα με 173 επίδοξους καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους

Ξεχασμένη σε κρησφύγετο της Μοσούλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366507-758081.jpg

Λίστα με τα πλήρη στοιχεία 173 επίδοξων καμικάζι φέρεται ότι ξέχασε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε τζιχαντιστικό κρησφύγετο στη Μοσούλη του Ιράκ, έτσι ώστε την εντόπισαν οι εχθροί του. 

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt»:

  • Η λίστα βρέθηκε από άνδρες των ιρακινών ειδικών δυνάμεων, παραδόθηκε στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αξιολογήθηκε σαν γνήσια κι από κει πήγε στην Ιντερπόλ, που ενημέρωσε τις αντίστοιχες εθνικές αστυνομίες
  • Η λίστα έχει ονόματα, φωτογραφίες, ημερομηνία γέννησης, εθνική προέλευση, τζιχαντιστικό όνομα και αποστολή του κάθε τρομοκράτη
  • 132 τον αριθμό είναι ιρακινοί καταγωγής, υπάρχουν αρκετοί που προέρχονται από την Τυνησία, το Μαρόκο, την Ιορδανία, το Τατζικιστάν και τη Σαουδική Αραβία, καθώς και έξι Ευρωπαίοι (από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία)
  • Ο Γερμανός που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι ο διαβόητος 27άχρονος κ. Σάμι Τζ., τώρα κ. Αμπού Ασίντ αλ Αλμάνι (φωτογραφία), που είχε φύγει από τη χώρα του το 2012.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι, καθώς το ΙΚ ηττάται σταθερά στις μάχες του Ιράκ και της Συρίας, οι περισσότεροι από τους 6.000 ευρωπαίους τζιχαντιστές μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει ακόμη να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Άλλοι έχουν σκοτωθεί, άλλοι κρύβονται κι άλλοι πολεμάνε, ενώ αρκετοί έχουν συλληφθεί αιχμάλωτοι από τις κουρδικές ή ιρακινές δυνάμεις, ή είναι κρατούμενοι στην Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ