Κοσμος

Πολικός γάμος και γλέντι στους 9 βαθμούς υπό το μηδέν (εικόνες, video)

Ζευγάρι Βρετανών έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο που έδωσε όρκους αιώνιους πίστης στη γη των πάγων, Ανταρκτική  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364443-753754.jpg

Είναι λάτρεις των επικίνδυνων σπορ, της ορειβασίας, έμπειροι αλπινιστές και κυνηγούν τις αντίξοες συνθήκες. Ο Τομ Σιλβέστερ και η Τζούλι Μπομ κατάφεραν να γράψουν ιστορία δίνοντας όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Είναι το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε στη βρετανική βάση της Ανταρκτικής με θέα τη γη των πάγων και το θερμόμετρο να δείχνει -9 βαθμούς Κελσίου. Ο γάμος τελέστηκε στο κέντρο ερευνών Ροδέρα στη νήσο Αδελαΐδα στα δυτικά της Ανταρκτικής χερσονήσου.

Γάμος στην Ανταρκτική

Το νυφικό δεν ήταν συνηθισμένο. Είχε χρώμα πορτοκαλί και ήταν φτιαγμένο από το ύφασμα της τέντας που χρησιμοποιούν οι αποστολές στο δύσκολο αυτό σημείο του πλανήτη. Από πάνω φορούσε ένα αμάνικο άσπρο T-Shirt. Περισσότερο εκδρομικός ο γαμπρός, ο οποίος φορούσε και τις ειδικές μπότες. «Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα,  ομολόγησε. 

Γάμος στην Ανταρκτική

«Πάντα λέγαμε ότι θα κάνουμε έναν κλειστό γάμο, πολύ προσωπικό, αλλά δεν είχαν φανταστεί ότι θα καταφέρουμε να παντρευτούμε σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη», πρόσθεσε ο Τομ. «Εδώ και 10 χρόνια με τον Τομ γυρίζουμε τον κόσμο. Ο γάμος στην Ανταρκτική μου φαίνεται ό,τι πιο φυσικό για μας», λέει η Τζούλι. Ακόμα και οι βέρες τους φτιάχτηκαν στο ερευνητικό κέντρο της Ανταρκτικής.

Γάμος στην Ανταρκτική

Οι «γενναίοι» καλεσμένοι ήταν όλοι κι όλοι 20. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.