Κοσμος

Το ζεύγος Τραμπ στο Παρίσι

Συνομιλίες και εθνική γιορτή των Γάλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363587-752078.jpg

Στο αεροδρόμιο «Ορλί» του Παρισού έφτασαν σήμερα Πέμπτη νωρίς το πρωί με το προεδρικό αεροσκάφος «Air Force One» ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Ντόναλντ Τραμπ και η γυναίκα του Μελάνια, για διήμερη επίσημη επίσκεψη, στην οποία θα συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό του κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Τα βασικά δεδομένα:

  • Σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι ο κ.Μακρόν υποδέχεται τον κ. Τραμπ στο Μέγαρο των Απομάχων 
  • Ακολουθούν επίσημες συνομιλίες στα Ηλύσια με διευρυμένες συνθέσεις των δυο πλευρών
  • Θα συζητηθούν: το Συριακό, η μάχη κατά της τρομοκρατίας, οι σχέσεις ΕΕ- η ΗΠΑ, το προσφυγικό, η κλιματική αλλαγή και ο προστατευτισμός στο εμπόριο (στους δυο τελευταίους τομείς οι θέσεις των δυο αντρών διαφέρουν κατά 180°)
  • Απόψε, τα δύο προεδρικά ζεύγη θα δειπνήσουν σε πολυτελές εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ
  • Αύριο Παρασκευή, οι πρόεδροι θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 14ης  Ιουλίου (πτώση της Βαστίλης το 1789), και τα 100 χρόνια  από την είσοδο των ΗΠΑ στον Α'  Παγκόσμιο Πόλεμο
  • Το ζεύγος Τραμπ θα πάει στο «Hotel des Invalides», όπου βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και άλλων ηρώων πολέμου.

Αμφότεροι οι νεοεκλεγμένοι πρόεδροι επιδιώκουν να «δυναμώσουν» τη ν παρουσία τους στη διεθνή σκηνή. Ειδικά ο κ. Τραμπ θέλει να πάρει και μια ανάσα από το σκάνδαλο των (προεκλογικών) σχέσεων του με τη Ρωσία.

Από την άλλη,  το 59% των Γάλλων εγκρίνουν την απόφαση του προέδρου τους να προσκαλέσει τον αμφιλεγόμενο Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Elabe».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ