Κοσμος

Τουρκία: Προς άλλες 105 + 72 συλλήψεις

Πληροφορικάριοι και πανεπιστημιακοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363204-751209.jpg

Τη σύλληψη 105 ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής και φέρονται να συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου,  ζήτησαν οι τουρκικές αρχές.

Λεπτομερέστερα, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε σήμερα Τρίτη ότι η αστυνομία έχει συλλάβει 52 από τους 105 σε οκτώ επαρχίες, μεταξύ αυτών και πρώην υπαλλήλους του επιστημονικού ερευνητικού συμβουλίου της Τουρκίας (TUBITAK) και της Αρχής Tηλεπικοινωνιών.

Οι αρχές λένε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν το "ByLock" (εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων) όπως και άλλοι υποστηρικτές του κ. Φετουλάχ Γκοιυλέν (φωτογραφία), που φέρεται ότι οργάνωσε το πραξικόπημα κατά του κ. Ερντογάν, κάτι που ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ο πρώην ιεροκήρυκας το αρνείται.

Εξάλλου χτες Δευτέρα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για 72 μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου του Βοσπόρου, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην σύμβουλος του κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ