Κοσμος

DAY 1 / NEW YORK: JFK - MANHATTAN

Μια πτήση με στοιχεία παρωδίας θρίλερ και μια αναπάντεχη λιακάδα...

2034-9484_0.jpg
Αχιλλέας Πεκλάρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3627-22310.jpg

Εκτός από τον τριπλό σωματικό έλεγχο πριν από την επιβίβαση, τα διαρκή ουρλιαχτά 3χρονων ελληνοαμερικανών πιτσιρικάδων στο πρώτο μισό της πτήσης, το ζευγάρι με τα φέσια και τις μουσουλμάνικες μπούργκες, που τράβηξε τα (καχύποπτα) βλέμματα όλων των επιβατών της Delta και τις αναταράξεις στη μέση του Ατλαντικού, το αίμα όλων ΠΑΓΩΣΕ όταν περίπου δύο ώρες πριν την προσγείωση ακούστηκαν ξαφνικά δυνατά ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ από το πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Επειδή όλοι όσοι ταξιδεύουν συχνά από, προς και στις ΗΠΑ είναι κάπως "πονηρεμένοι" μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά και το πρόσφατο περιστατικό με τον Νιγηριανό που (μαζί με τα αχαμνά του) πήγε να ανατινάξει ένα αεροπλάνο, η αντίδραση όλων ήταν ακαριαία. Οι αεροσυνοδοί περικύκλωσαν την περιοχή, ενώ και οι επιβάτες πήραν θέση επίθεσης, έτοιμοι να συλλάβουν τον επίδοξο τρομοκράτη. Τελικά, ήταν μόνο μια 50χρονη κυριούλα, η οποία χτυπήθηκε ξαφνικά από κρίση πανικού. Ένας γιατρός και μια νοσοκόμα έσπευσαν να την ηρεμήσουν και τελικά την πήρε το ασθενοφόρο, μετά την ομαλή προσγείωση.

Οι Νεοϋορκέζοι είναι χαρούμενοι αυτές τις μέρες. Μετά από 15θήμερο συνεχούς χιονόπτωσης, ο παγετός αποχώρησε, δίνοντας τη θέση του σε λιακάδα μιας εβδομάδας, με λιωμμένο χιονάκι στις άκρες του πεζοδρομίου (ως διακόσμηση) και θερμοκρατία περίπου 6C, που το Φεβρουάριο στη Νέα Υόρκη θεωρείται σχεδόν "καλοκαίρι" και οι άνθρωποι βγαίνουν έξω με t-shirts ή πηγαίνουν για ηλιοθεραπεία στο Central Park, σαν σκανδιναβοί τουρίστες στην Πλάκα το Μάρτιο...

Η Κατερίνα μου είπε πόσο χοντρό θεωρήθηκε απ' όλους ότι "η πόλη έκλεισε για μια μέρα από το πολύ χιόνι", κανείς δεν πήγε στη δουλειά, τα σχολεία δεν λειτούργησαν. Το ίδιο βράδυ, ο Μπλούμπεργκ βγήκε στην τηλεόραση αποφασισμένος: "Αυτή η πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν να ΜΗΝ λειτουργήσει για δεύτερη μέρα στη σειρά. Όλο το βράδυ, παρά τη συνεχή χιονόπτωση, όλα τα συνεργεία θα δουλεύουν για να είναι το πρωί όλοι οι δρόμοι ανοικτοί". 

Έτσι και έγινε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ