Κοσμος

Αναστασιάδης: Ψυχραιμία και υπομονή στην Ελβετία για το Κυπριακό

Δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά τη σώσαμε 3 φορές, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362574-750386.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με δήλωσή του, μετά τις αποψινές εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό, εξερχόμενος από τον συνεδριακό χώρο για να μεταβεί στο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις» τονίζοντας ότι «χρειάζεται ψυχραιμία και χρειάζεται υπομονή», ενώ επανέλαβε πως γνωρίζει τα όρια και τα περιθώρια μέσα στα οποία διαπραγματεύεται. «Συνεπώς» πρόσθεσε, «μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει αυτό που εσκεμμένα διαδίδεται».

Ερωτηθείς αν η άλλη πλευρά έχει δώσει προτάσεις ο Πρόεδρος είπε: «δεν θέλω να πω περισσότερα. Να αρκεστούμε μέχρι εδώ και εν συνεχεία όταν και εφόσον λήξουν (οι διαβουλεύσεις) είτε επιτυχώς είτε ατυχώς τότε θα ενημερωθείτε».

«Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς. «Η ελληνική πλευρά έχει υπερασπιστεί το Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου να είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί και τώρα το βράδυ, στη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και με δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Νομίζουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση. Ξέρετε ότι τη σώσαμε τρεις φορές από το να καταρρεύσει. Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να στηρίζεται στα δίκαια των ανθρώπων, των κρατών, των λαών και στο Διεθνές Δίκαιο», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ