Κοσμος

Ο γύρος του (μισού) κόσμου σε 8 ημέρες

Ο Αχιλλέας Πεκλάρης πάει NYC, D.C., San Francisco & Paris με το iPhone στο χέρι

2034-9484_0.jpg
Αχιλλέας Πεκλάρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3625-22308.jpg

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ένα πολύ ενδιαφέρον, γρήγορο και συμπυκνωμένο ταξίδι - αστραπή!! Πάω διαδοχικά, μέσα σε οκτώ ημέρες, σε τέσσερις μεγάλες πόλεις – σύμβολα του πλανήτη Γη: New York, DC, San Francisco και Paris.

Κρατήστε την ανάσα σας. Κρατάω κι εγώ τη δικιά μου:

- Το Σάββατο 20.02, το πρωί, πετάω από Ελ. Βενιζέλος για NEW YORK CITY. Θα μείνω ιδιωτικά δύο μέρες, Σάββατο και Κυριακή, και θα βγώ για ρεπορτάζ στο Manhattan και στις γειτονιές του Brooklyn, για να καταγράψω το κλίμα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

- Τη Δευτέρα 22.02 και την Τρίτη 23.02 θα είμαι WASHINGTON DC, θα επισκεφτώ διαδοχικά το Λευκό Οίκο, το State Department και το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο ταξιδιού για ξένους δημοσιογράφους που οργανώνει το Κέντρο Ξένου Τύπου της Αμερικανικής κυβέρνησης.

- Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή (24.02-26.02), μέσα στο πλαίσιο του ίδιου project, θα είμαι στο SAN FRANCISCO, όπου θα βρεθούμε στα κεντρικά γραφεία του Facebook, του Twitter και του Google / MySpace και θα συναντηθούμε με τα στελέχη τους.

- Μετά, αφήνω πίσω το West Coast και το Σαββατοκύριακο (27.02-28.02) θα βρεθώ ιδιωτικά στο ΠΑΡΙΣΙ. Θα μείνω σε άθλιο hostel στο πιο rough / κακόφημο προάστιο της πόλης, το St.Denis, και θα βγώ για ρεπορτάζ στις γειτονιές που κάηκαν στα επεισόδια με τους μετανάστες, τα τελευταία χρόνια

Όλο αυτό θα καλυφθεί από μένα multimediaκά: Με το ολοκαίνουργιό μου iPhone θα σηκώνω videos, photos και κείμενα online, 24/7, όπου κι αν βρίσκομαι, σαν ένα multimedia ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Αρχίζω από το JFK και τελειώνω με το Charles De Gaulle. 

Το υλικό μου από τις 8 ημέρες θα ανεβαίνει από την πρώτη στιγμή έως την τελευταία στο section PLANET VOICES. Τα links από όλα τα posts μου θα βγαίνουν και από τη σελίδα μου στο Facebook.

To live αρχίζει από τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, ώρα Ελλάδος! Stay tuned!!!

Αχιλλέας Πεκλάρης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ