Κοσμος

Από στρατοδικείο περνούν δεκάδες φοιτητές στη Βενεζουέλα

Σκληραίνει τη στάση του ο Μαδούρο για να παραμείνει στην εξουσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362180-749580.jpg
ΕΡΑ/Miguel Gutierrez

Την προφυλάκιση 27 φοιτητών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε Πανεπιστήμιο στο Μαρακάι βόρεια της χώρας, διέταξαν την Τρίτη μέλη στρατοδικείου στη Βενεζουέλα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλφρέδο Ρομέρο, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Φόρο Πενάλ», η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους φοιτητές για υποκίνηση σε εξέγερση, κλοπή αντικειμένων που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις, καταστροφή και παραβίαση της ζώνης ασφαλείας. Οι 27 νεαροί είχαν συλληφθεί την Κυριακή στο Πανεπιστήμιο UPEL. Σύμφωνα με καταμέτρηση της οργάνωσης, οι πολιτικοί κρατούμενοι ξεπερνούν στη Βενεζουέλα τους 430. Το ίδιο δικαστήριο διέταξε, επίσης, τον κατ' οίκον περιορισμό πέντε γυναικών που είχαν συλληφθεί στην ίδια πόλη.

Η «Φόρο Πενάλ» έχει επανειλημμένα καταγγείλει την προσαγωγή πολιτών ενώπιον στρατοδικείων, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας. Από τις αρχές Απριλίου, όταν ξέσπασε το μεγάλο κίνημα των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, έχουν χάσει τη ζωή τους 89 άνθρωποι, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 1.000. Εκτιμάται πως έχουν γίνει περισσότερες από 3.500 συλλήψεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ