Κοσμος

Τουρκία - Ένα εκ. άνθρωποι στην «Πορεία για τη δικαιοσύνη»

Ξεκίνησε πριν 18 ημέρες και θα καταλήξει  στις φυλακές Μαλτεπέ της Κων/πολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362035-749286.jpg

Κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η «Πορεία για τη δικαιοσύνη», η οποία ξεκίνησε πριν από 18 μέρες στην Άγκυρα και θα καταλήξει στις φυλακές Μαλτεπέ της Κων/πολη, όπου κρατείται ο βουλευτής του CHP Μπερμπέρογλου.

H πορεία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κιλιτζντάρογλου σε διαμαρτυρία για τη φυλάκιση του βουλευτή του κόμματός του Ενίς Μπερμπέρογλου. 

Ο τελευταίος ήταν από τους πρώτους βουλευτές που συνελήφθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περσινό Ιούλιο. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών με την κατηγορία ότι διοχέτευσε στον τύπο βίντεο που δείχνει τον τουρκικό στρατό να μεταφέρει όπλα στη Συρία.

Η «Πορεία για τη δικαιοσύνη» ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή με μια τεράστια συγκέντρωση μπροστά από τη φυλακή, στην οποία κρατείται ο Μπερμπέρογλου. 

Γίνεται χωρίς κομματικά εμβλήματα και με μοναδικό σύνθημα τη λέξη «Δικαιοσύνη». Κάθε μέρα ο 68χρονος Κιλιντζάρογλου και οι συνοδοιπόροι του -ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σε κάθε σταθμό- διανύουν απόσταση περίπου 20 χλμ.

«Η πορεία μας μεγαλώνει πιο όμορφα και πιο δημιουργικά μέρα με τη μέρα», λέει ο αρχηγός του CHP. «Όπως διαπιστώνετε, κάθε τόσο αντιμετωπίζουμε και διαμαρτυρίες, αλλά δεν υψώσαμε ποτέ τα χέρια μας με οργή και δεν θα το κάνουμε ποτέ. 

Αντιθέτως: μετά από κάθε προκλητική δράση χειροκροτούν εμένα, τους συναδέλφους μας και τους ανθρώπους με τους οποίους πορευόμαστε μαζί. Είναι πολύ σημαντικό και ένα πολύ καλό παράδειγμα του πάθους μας για τη Δικαιοσύνη (…). 

Θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι την Κων/πολη με γέλια, με χαρά και αποφασιστικότητα. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει».

ΠΗΓΗ: DW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ