Κοσμος

Ελεύθερος μετά από 17 χρόνια στη φυλακή. Βρέθηκε ο ένοχος και ήταν ο σωσίας του (εικόνες)

Ο Ρίτσαρντ Τζόουνς καταδικάστηκε για ληστεία το 1999

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358643-743122.jpg

Ο Ρίτσαρντ Άντονι Τζόουνς απολαμβάνει την ελευθερία του μετά από 17 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που τελικά αποκαλύφθηκε ότι διαπράχθηκε από το σωσία του.

Το 1999 ο Τζόουνς από το Κάνσας Σίτι του Μισούρι κρίθηκε ένοχος για ένοπλη ληστεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών. Η καταδίκη του βασίστηκε κυρίως στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Ωστόσο,  σε νέο δικαστήριο δύο μάρτυρες και το φερόμενο ως θύμα της ληστείας δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο δράστης ήταν ο Τζόουνς, καθώς εντοπίστηκε και δεύτερος άνδρας ολόιδιος γνωστός με το όνομα «Ρίκι».  

Ελεύθερος μετά από 17 χρόνια στη φυλακή

Πριν δύο χρόνια, ο Τζόουνς άκουσε για έναν άνδρα στη φυλακή που ήταν ίδιος με αυτόν και είχαν και το ίδιο όνομα. Κατάλαβε ότι αυτός μπορεί να είναι ο πραγματικός δράστης της ληστείας και ήρθε σε επικοινωνία με δύο οργανισμούς, οι οποίοι παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε κακώς καταδικασμένους πολίτες. Οι δικηγόροι των οργανισμών εντόπισαν ότι ο σωσίας με το όνομα Ρίκι έμενε κοντά στο κατάστημα που διαπράχθηκε η ληστεία το 1999. Στη νέα δίκη παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες του καταδικασθέντος Τζόουνς και του νέου υπόπτου. Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν ήταν σε θέση να δηλώσουν με βεβαιότητα ποιος από τους δύο άνδρες διέπραξε το έγκλημα.

Να σημειωθεί ότι στον τόπο της ληστείας δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA ενώ ο Τζόουνς είχε ασκήσει ουκ ολίγες φορές έφεση κατά της απόφασης. Τώρα δικαιώθηκε και ο δικαστής, Κέβιν Μοριάρτι, διέταξε την άμεση αποφυλάκιση του Τζόουνς.

«Δεν πιστεύω στην τύχη, θεωρώ ότι ήμουν ευλογημένος», δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο Τζόουνς, ο οποίος επέστρεψε στην οικογένεια και τα παιδιά του. «Μείναμε άναυδοι από την τρομακτική ομοιότητα. Όλοι έχουν έναν σωσία. Ευτυχώς εμείς τον βρήκαμε», δήλωσε δικηγόρος που ασχολήθηκε με την υπόθεση. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.