Κοσμος

Δήμαρχος Άγκυρας: «Τεχνητός» ο σεισμός στο βόρειο Αιγαίο

Μπορεί να είναι έργο «ξένων» δυνάμεων είπε ο Μελίχ Γκιοκτσέκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358625-742877.jpg

Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου ενδέχεται να είναι «τεχνητή» σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος ζητά τη διενέργεια έρευνας για να αποκαλυφθεί εάν υπήρχε στην περιοχή πλοίο άλλης χώρας που διεξήγαγε σεισμικές μελέτες.

«Πιστεύω ότι αυτός ο σεισμός μπορεί να ήταν τεχνητός. Δεν λέω ότι είμαι σίγουρος, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα», έγραψε στο Twitter ο Τούρκος δήμαρχος της Άγκυρας. «Το θέμα πρέπει να διερευνηθεί. Υπήρχε εκεί κοντά στο επίκεντρο πλοίο για σεισμικές έρευνες; Και σε ποια χώρα ανήκε;», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δήμαρχος διατυπώνει τη θεωρία περί σεισμού «τεχνητού» με «ξένο δάκτυλο».

Τον Φεβρουάριο, είχε πει για τους δύο σεισμούς στη ν περιοχή του Τσανάκαλε: «Σήμερα ένας σοβαρός σεισμός σημειώθηκε στο Τσανάκαλε. Το διερεύνησα και υπάρχει ένα πλοίο που διεξάγει σεισμικές έρευνες εκεί κοντά. Τι ερευνά αυτό το πλοίο και σε ποια χώρα ανήκει θα πρέπει να βρεθεί άμεσα. Ανησυχώ για έναν πιθανό σεισμό που θα μπορούσε να προκληθεί με τεχνητό τρόπο. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί και να ανακοινωθεί στο κοινό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ