Κοσμος

Να κλείσει η υπόθεση του βιασμού της από τον Πολάνσκι ζητεί το θύμα

Η Σαμάνθα Γκάιμερ δηλώνει κουρασμένη 40 χρόνια μετά 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358403-742332.jpg

Σαράντα χρόνια μετά τον βιασμό της, σε ηλικία 13 ετών, από τον σκηνοθέτη, παραγωγό, σεναριογράφο και ηθοποιό Ρομάν Πολάνσκι, η 54χρονη σήμερα, Σαμάνθα Γκάιμερ, ζήτησε από την αμερικανική δικαιοσύνη να μπει ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση και να κλείσει ο φάκελος. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, η Γκάιμερ «προτίθεται να υποστηρίξει το επιχείρημα του Πολάνσκι, σύμφωνα με το οποίο αυτός έχει ήδη εκτίσει την ποινή του για την εγκληματική πράξη που έγινε το 1977». «Έρχεται με τον σύζυγό της στο δικαστήριο διότι έχει κουραστεί από αυτή την υπόθεση που συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια. Θέλει πια να τελειώνει με όλο αυτό», είπε ο δικηγόρος.

Πλέον, βρίσκεται στην κρίση του δικαστή να κρίνει εάν το αίτημα της Σαμάνθα Γκάιμερ μπορεί να ληφθεί υπόψη σε αυτήν την υπόθεση που διαρκεί εδώ και 40 χρόνια. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε δηλώσει ένοχος το 1977 για σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη, κατά τη διάρκεια φωτογράφησης στο Λος Άντζελες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ομολογία της ενοχής του εξέτισε ποινή 42 ημερών φυλάκισης. Τον επόμενο χρόνο έφυγε από τις ΗΠΑ, καθώς πίστευε ότι ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεσή του θα απέρριπτε τη συμφωνία και θα τον καταδίκαζε σε πολυετή κάθειρξη.

Το 2009, ο δημιουργός της «Τσάιναταουν» και του «Πιανίστα» συνελήφθη στη Ζυρίχη κατόπιν εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Αφέθηκε ελεύθερος το 2010, όταν οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να μην τον εκδώσουν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ