Κοσμος

Η αγωνίστρια Gabe Grunewald καταπολεμά τον καρκίνο στους στίβους

Τη Δευτέρα έχει βιοψία, την Τρίτη χημειοθεραπεία, ενώ το Σάββατο αγωνίζεται στα 1500 μ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357705-741163.jpg

Ενώ καταπολεμά τον καρκίνο για τέταρτη φορά σε οκτώ χρόνια, η 30 χρονη σπουδαία δρομέας  Gabe Grunewald εμπνέει χιλιάδες ανθρώπους μην εγκαταλείποντας λόγω της ασθένειάς της,  ό,τι τη δένει με ζωή.

Αυτή την εβδομάδα έχει βιοψία ήπατος τη Δευτέρα, ξεκινά τη χημειοθεραπεία την Τρίτη και σχεδιάζει να αγωνιστεί στα 1.500 μέτρα το Σάββατο στο Τενεσί, ώστε να πιάσει την επίδοση για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, που πραγματοποιείται μέσα στον Ιούνιο στο Σακραμέντο.

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη της  στην Runner's World , η Grunewald, δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει τις προπονήσεις της γύρω από τη θεραπεία της.

Η Grunewald διαγνώστηκε για πρώτη φορά με αδενοειδές κυστικό καρκίνωμα το 2009 κι ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο ο καρκίνος επέστρεψε στον θυρεοειδή δύο χρόνια αργότερα.

Το περασμένο καλοκαίρι, μετά από πέντε υγιή χρόνια, έμαθε ότι είχε ένα μεγάλο όγκο στο ήπαρ της, ο οποίος αφαιρέθηκε τον Αύγουστο του 2016. Τον Μάρτιο, οι σαρώσεις έδειξαν ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει στο συκώτι της με τη μορφή αρκετών περισσότερων μικρών όγκων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να αγωνιστεί.

Σε κάθε αγώνα που συμμετέχει όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν την ιστορία της και έρχονται σε επαφή μαζί της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Άνθρωποι που νοσούν επίσης, νιώθουν υπερήφανοι για αυτήν, ταυτίζονται μαζί της και παίρνουν κουράγιο προκειμένου να δώσουν τη δική τους μάχη για τη ζωή. Μαθαίνουν πώς να μείνουν «ζωντανοί» στη διάρκεια της αρρώστιας. 

Η Gabe Grunewald νιώθει  ότι η ιστορία της  έχει αγγίξει ανθρώπους και εκτός του αθλητισμού, κάτι που την πιέζει αφενός, αλλά την κάνει να νιώθει υπέροχα, καθώς το να αποτελεί κανείς έμπνευση για τόσο κόσμο είναι τρομερό.

Αν και αγωνίζεται με ορατό το σημάδι χειρουργικής επέμβασης από το 2016 και τους όγκους στο ήπαρ, αισθάνεται ότι είναι σε φόρμα.  Οι εμφανίσεις της μέχρι στιγμής αυτή την άνοιξη δεν αντιστοιχούν στις προπονήσεις που έχει κάνει, λέει, αφού πιστεύει ότι μπορούσε να τρέξει γρηγορότερα από 4:10 τα 1500 μέτρα.

Οι γιατροί της είπαν ότι μετά τη χημειοθεραπεία της Τρίτης,  το πρωτόκολλό της προβλέπει δύο εβδομάδες σε θεραπεία και μια ελεύθερη εβδομάδα, η οποία ελπίζει να συμπέσει με τους αγώνες της ώστε να μπορέσει να τρέξει. 

Για τις συνέπειες της θεραπείας είναι προετοιμασμένη και για τον αγώνα του Σαββάτου θα κατέβει με ανοιχτό μυαλό. Στη συνέχεια για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων θα ταξιδέψει  με το σύζυγό της, παίρνοντας τελευταία στιγμή την απόφαση για το αν θα αγωνιστεί, αναλόγως την πορεία της υγείας της μόνο, μια και το κουράγιο και η δύναμη ψυχής δεν της λείπουν.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ