- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ξεχασμένη Υεμένη έχει παραδοθεί στο έλεος της χολέρας (εικόνες)
70.000 ύποπτα κρούσματα, 600 θάνατοι καμία αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα
Συνολικά 600 άνθρωποι στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία χολέρας που πλήττει τη χώρα, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 70.000 κρούσματα στη σπαρασσόμενη από πόλεμο χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
«Ενημέρωση από την Υεμένη: 70.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας, 600 θάνατοι. Έχουμε βοηθήσει στην περίθαλψη περίπου 15.000 ανθρώπων. Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται», έγραψε η ΔΕΕΣ στον λογαριασμό της στο Twitter.
Η Unicef από την πλευρά της προειδοποίησε χθες Παρασκευή ότι «ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αναμένεται να φτάσει τις 130.000 τις επόμενες δύο εβδομάδες». Σύμφωνα με την οργάνωση, μόνο τις τελευταίες 72 ώρες καταγράφηκαν τουλάχιστον 10.000 νέα κρούσματα χολέρας.

Η επιδημία της χολέρας ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο από τις αρχές της χώρας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της χολέρας. Παράλληλα αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι η επιδημία απειλεί τη ζωή 1,1 εκατομμυρίου υποσιτισμένων εγκύων, που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας.
Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Υεμένης χρειάζεται πλέον επισιτιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι να βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού. Εξάλλου οι υποσιτισμένοι έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα και κινδυνεύουν να μολυνθούν από τη χολέρα.
Επιπλέον μόνο λίγα ιατρικά κέντρα εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα, ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές, πόσιμο νερό, τονίζει ο ΟΗΕ.

Η Υεμένη σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο από το 2014, όταν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από στρατεύματα που είναι πιστά στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, κατέλαβαν μεγάλο μέρος της χώρας. Τον Μάρτιο του 2015 ένας σουνιτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία επενέβη για να στηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι. Έκτοτε τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις, ενώ εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι αν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις και χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, η χολέρα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στην Υεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.