Κοσμος

Μακρόν και Ομπάμα: Οι δύο φωνές που «σβήνουν» τον Ντόναλντ Τραμπ (video)

«Tρολάρουν» και οι δύο τόσο έξυπνα που αφήνουν «confeve» τον πρόεδρο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357419-740566.jpg

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ απορρίπτει το μέλλον με την απόφασή της να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλιματική αλλαγή.  «Τα έθνη που παραμένουν στη συμφωνία του Παρισιού θα είναι τα έθνη που θα δρέψουν τα οφέλη σε θέσεις εργασίας και σε βιομηχανίες που θα δημιουργηθούν. Πιστεύω πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της ομάδας. Αλλά, ακόμα και δεδομένης της απουσίας αμερικανικής ηγεσίας, ακόμα και με την κυβέρνηση αυτή να εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα εθνών που απορρίπτουν το μέλλον, είμαι βέβαιος πως οι πολιτείες μας, οι πόλεις μας και οι επιχειρήσεις μας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν ακόμα πιο πολλά για να δείξουν τον δρόμο και να βοηθήσουν να προστατέψουμε, για τις επόμενες γενιές, τον μοναδικό πλανήτη που έχουμε, ανέφερε ο Ομπάμα σε γραπτή ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του Τραμπ.

«Ας υποθέσουμε ότι επισκέπτεστε το γιατρό. Όχι. Ας υποθέσουμε ότι επισκέπτεστε 100 γιατρούς. Οι 99 σας λένε ότι πάσχετε από διαβήτη. Πρέπει να σταματήστε να τρώτε μπέικον και ντόνατς κάθε μέρα. Τι θα πείτε; Θα πείτε ότι δεν είναι αλήθεια και ότι είναι μια καλοστημένη συνωμοσία; Θα πείτε ότι είναι αποκύημα της φαντασίας 99 γιατρών και του Ομπάμα; θα πείτε ότι είναι μια συνωμοσία τους για να με αναγκάσουν να μην τρώω ντόνατς. Σας φαίνεται αστείο, αλλά αυτή η αναλογία αφορά την κλιματική αλλαγή. Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται. Αυτό λέει το 99% της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της γερουσίας», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταχειροκροτούμενος.  

Το έξυπνο τρολάρισμα του Μακρόν  

 «Νομίζω ότι είναι ένα πραγματικό λάθος, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τον κόσμο. Έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη. Να κάνουμε ξανά μεγάλο τον πλανήτη μας», είπε μεταξύ άλλων ο Μακρόν, αντιδρώντας στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού. Ο ευρηματικός νέος πρόεδρος της Γαλλίας πήρε το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ: «Θα ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική» για να τον τρολάρει για την κλιματική αλλαγή.

Η εφημερίδα Washington Post χαρακτηρίζει τον Μακρόν την πιο ηχηρή ευρωπαϊκή φωνή ενάντια στον Τραμπ και σημειώνει ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί η σημασία της επιλογής του να κάνει αυτές τις δηλώσεις στα αγγλικά. «Ήξερε ότι αυτό το βίντεο θα μεταδοθεί επανειλημμένα στα καλωδιακά κανάλια, που προτιμά ο Τραμπ. Ήξερε ότι ο Τραμπ θα άκουγε αυτά που είχε να πει, ακόμη κι αν ήταν απίθανο να τον κλονίσει», συνεχίζει το δημοσίευμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ