Κοσμος

Οι Σαουδάραβες στέλνουν στην αγχόνη 23χρονο νέο που έχασε ακοή και όραση από τα βασανιστήρια

Τιμωρείται για συμμετοχή σε διαδήλωση κατά του βασιλείου της αραβικής χερσονήσου   

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357039-739819.jpg

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να στείλει στην αγχόνη τον 23χρονο Μουνίρ Άνταμ επειδή συμμετείχε σε πολιτική διαδήλωση κατά του βασιλείου το 2012. Ο νεαρός αντικαθεστωτικός έχει χάσει μέρος της όρασης και της ακοής του από τα βασανιστήρια που έχει υποστεί όλο αυτό το διάστημα από τις διωκτικές αρχές.

Οι Σαουδάραβες στέλνουν στην αγχόνη 23χρονο νέο

Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στη Σαουδική Αραβία δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να στηρίξει την πρωτόδικη απόφαση εκτέλεσης του Μουνίρ Άνταμ. Ο 23χρονος έχει μόλις μία ακόμη δυνατότητα να εφεσιβάλλει την απόφαση και σε περίπτωση που χάσει την έφεση θα οδηγηθεί στην αγχόνη.

Η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Reprieve, επισημαίνει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν την αναπηρία του 23χρονου Σαουδάραβα. Καταγγέλλουν επίσης ότι η αστυνομία στηρίζει τη σύλληψη και δίωξη του νεαρού σε μια «κατασκευασμένη» ομολογία του. Τα μέλη του Reprieve παραδέχονται ότι απέτυχαν να θέσουν το θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τραμπ με αποτέλεσμα να μπορεί το βασίλειο της Σ. Αραβίας ανενόχλητο να συνεχίζει να καταπιέζει το λαό. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ