Κοσμος

Έξι άτομα ανακρίνονται από τις Αρχές στο Μάντσεστερ – Η αστυνομία ερευνά αν ο βομβιστής ήταν μέλος δικτύου

Η αστυνομία  υποθέτει ότι ο κατασκευαστής της βόμβας παραμένει ελεύθερος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355881-737524.jpg
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας επικεντρώνουν την έρευνά τους στο ενδεχόμενο ο Σαλμάν Αμπέντι να ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατίας, αλλά και στους πραγματικούς σκοπούς της πρόσφατης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στη Λιβύη.

Ο πατέρας του, Ραμαντάν, κι ο νεότερος αδερφός του, Χασέμ, 20 ετών, αναφέρεται ότι έχουν συλληφθεί από παραστρατιωτική οργάνωση στην Τρίπολη, με την υποψία των δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος.

Στο επίκεντρο των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονται οι επαφές που είχε ο Αμπέντι στο Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της κοινότητας από τη Λιβύη, που ζουν στην πόλη.

Οι αρχές της Βρετανίας πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της επίθεσης που πραγματοποίησε. 

Οι εικόνες από τον μηχανισμό της βόμβας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενισχύουν την άποψη ότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.

«Είναι πιθανό, όπως φαίνεται, ότι δεν έκανε την επίθεση μόνος του» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ράντ.

Η αστυνομία στο Μάντσεστερ υποθέτει ότι ο κατασκευαστής της βόμβας πιθανόν παραμένει ελεύθερος, ενώ με την κινητοποίηση του στρατού εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Στο μεταξύ η βρετανική αστυνομία δήλωσε χθες ότι έχει θέσει υπό κράτηση και έβδομο άτομο σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας στο στάδιο στο Μάντσεστερ, μετά από έρευνες σε μια οικία στο Νανίτον στην κεντρική Αγγλία.

«Ως έχει, έξι άνδρες και μία γυναίκα συνελλήφθησαν σε σχέση με την έρευνα και παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση» είπε σε δήλωσή της η αστυνομία

Τέλος, η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι η γυναίκα που είχε συλληφθεί στην περιοχή του Μπλάκλεϊ, σε σχέση με την επίθεση, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση στο Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ