- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
O Τραμπ παραδέχεται ότι έδωσε απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία
Επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post
Με δύο tweets του ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε δημοσίως ότι έδωσε μυστικά του κράτους των ΗΠΑ στη Ρωσία, επιμένοντας ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό, για θέματα που αφορούν στην τρομοκρατία και την ασφάλεια πτήσεων.

Επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλείται ανθρωπιστικούς λόγους για τους οποίους μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες συν ότι θέλει η Ρωσία να εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση
Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Washington Post, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, κοινοποίησε στον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, πληροφορίες που θεωρούνται άκρως απόρρητες και αφορούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με την Washington Post, αρκετά ανώτερα στελέχη, αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Οβάλ Γραφείο αυτό στις 11 Μαϊου, κοινοποίησε μυστικές πληροφορίες τόσο ευαίσθητες τις οποίες δεν γνωρίζουν ούτε οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον, θέτοντας σε κίνδυνο πληροφοριοδότες των αμερικανών.
Κατά τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ και τον Κίσλιακ, ο Τραμπ δεν ακολούθησε το επίσημο κείμενο και άρχισε να περιγράφει λεπτομέρειες για μια απειλή από το ΙΚ που αφορούσε τη χρήση των φορητών υπολογιστών (laptop) σε αεροπλάνα, είπαν οι αξιωματούχοι στην εφημερίδα.
Μετά την αποκάλυψη των πληροφοριών, οι αξιωματούχοι κάλεσαν άμεσα την Υπηρεσία Κεντρικών Πληροφοριών (CIA) και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), αμφότερες από τις οποίες έχουν συμφωνίες με μια σειρά συνεργαζόμενων υπηρεσιών πληροφοριών, και τις ενημέρωσαν για όσα συνέβησαν.
Σύμφωνα με ττο Reuters, μέρος τουλάχιστον των πληροφοριών που οδήγησαν στην επέκταση απαγόρευσης των λάπτοπ προήλθαν από μια επιδρομή Αμερικανών κομάντο σε μια βάση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, όπου σκοτώθηκε ένας Αμερικανός, μέλος των ειδικών δυνάμεων.
Σύμφωνα πάντως με την Washington Post, ο πρόεδρος έχει τη δικαιοδοσία να αποχαρακτηρίσει μυστικά της κυβέρνησης, πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι αποκαλύψεις του Τραμπ δεν αποτελούν νομική παράβαση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.