- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Τραμπ παραδέχεται ότι έδωσε απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία
Επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post
Με δύο tweets του ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε δημοσίως ότι έδωσε μυστικά του κράτους των ΗΠΑ στη Ρωσία, επιμένοντας ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό, για θέματα που αφορούν στην τρομοκρατία και την ασφάλεια πτήσεων.

Επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλείται ανθρωπιστικούς λόγους για τους οποίους μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες συν ότι θέλει η Ρωσία να εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση
Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Washington Post, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, κοινοποίησε στον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, πληροφορίες που θεωρούνται άκρως απόρρητες και αφορούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με την Washington Post, αρκετά ανώτερα στελέχη, αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Οβάλ Γραφείο αυτό στις 11 Μαϊου, κοινοποίησε μυστικές πληροφορίες τόσο ευαίσθητες τις οποίες δεν γνωρίζουν ούτε οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον, θέτοντας σε κίνδυνο πληροφοριοδότες των αμερικανών.
Κατά τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ και τον Κίσλιακ, ο Τραμπ δεν ακολούθησε το επίσημο κείμενο και άρχισε να περιγράφει λεπτομέρειες για μια απειλή από το ΙΚ που αφορούσε τη χρήση των φορητών υπολογιστών (laptop) σε αεροπλάνα, είπαν οι αξιωματούχοι στην εφημερίδα.
Μετά την αποκάλυψη των πληροφοριών, οι αξιωματούχοι κάλεσαν άμεσα την Υπηρεσία Κεντρικών Πληροφοριών (CIA) και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), αμφότερες από τις οποίες έχουν συμφωνίες με μια σειρά συνεργαζόμενων υπηρεσιών πληροφοριών, και τις ενημέρωσαν για όσα συνέβησαν.
Σύμφωνα με ττο Reuters, μέρος τουλάχιστον των πληροφοριών που οδήγησαν στην επέκταση απαγόρευσης των λάπτοπ προήλθαν από μια επιδρομή Αμερικανών κομάντο σε μια βάση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, όπου σκοτώθηκε ένας Αμερικανός, μέλος των ειδικών δυνάμεων.
Σύμφωνα πάντως με την Washington Post, ο πρόεδρος έχει τη δικαιοδοσία να αποχαρακτηρίσει μυστικά της κυβέρνησης, πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι αποκαλύψεις του Τραμπ δεν αποτελούν νομική παράβαση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.