Κοσμος

Μαίνεται η «εκρηκτική» κατάσταση στη Βενεζουέλα - Νεκροί δύο ακόμα νέοι (video, εικόνες)

Aναζωπυρώνονται οι διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο - Πάνω από 40 πλέον τα θύματα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354436-734695.jpg
EPA/MIGUEL GUTIERREZ

Δύο ακόμα νέοι άνθρωποι προστέθηκαν στη μακρά λίστα των νεκρών της Βενεζουέλας. Οι αντίπαλοι του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο οργάνωσαν χθες καταλήψεις κτιρίων και δρόμων στη χώρα για να πιέσουν για εκλογές, αναζωπυρώνοντας τις διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης, που οδήγησαν στον θάνατο ενός 18χρονου και ενός 33χρονου στην πολιτεία Τάχιρα κοντά στα σύνορα.

Ο Λουίς Αλβιάρες, 18 ετών, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην εκρηκτική δυτική πολιτεία, σύμφωνα με το γραφείο του συνήγορου του πολίτη της κυβέρνησης.

Ακολούθησε ένας δεύτερος θάνατος, αυτός του 33χρονου Ντιέγκο Ερνάντες στο Καπάτσο Νουέβο, επίσης στην επαρχία Ταχίρα. Ο άτυχος άντρας δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος. 

Οι εικόνες με τον 33χρονο άνδρα και το στήθος του γεμάτο από αίματα, δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σημειώνεται πως χθες, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σε λεωφόρους στην πρωτεύουσα Καράκας και αλλού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και παίζοντας χαρτιά σε καρέκλες στο δρόμο.

Χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, πέτρες και σκουπίδια, οι διαδηλωτές έκλεισαν τον κύριο δρόμο του Καράκας, Φρανσίσκο Φαγιάρδο.

Το τωρινό κύμα διαμαρτυρόμενων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αποτελείται περισσότερο από τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία και έχουν υποφέρει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Reuters, Καθημερινή, newsit.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ