Κοσμος

Ινδία: Κοριτσάκι, θύμα βιασμού στα 10 του, εκλιπαρεί για μία έκτρωση

Την άφησε έγκυο ο βιαστής και θετός πατέρας όταν η μητέρα έλειπε για δουλειές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354338-734541.jpg

Επιτροπή γιατρών συνεδριάζει στην Ινδία για να αποφασίσει εάν κοριτσάκι και θύμα βιασμού, ηλικίας μόλις 10 ετών, έχει το δικαίωμα να υποβληθεί σε άμβλωση.

Το ανήλικο κορίτσι βιάστηκε κατ' επανάληψη από τον πατριό της και πρόκειται να γεννήσει σε τέσσερις μήνες, όπως δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Ροτάκ, στη βόρεια Ινδία.

Ο πατριός και βιαστής συνελήφθη και κρατείται από την αστυνομία, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έρευνα της ανατριχιαστικής υπόθεσης βιασμού.

Το δίκαιο της Ινδίας δεν επιτρέπει τις αμβλώσεις μετά την 20 εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν οι γιατροί πιστοποιήσουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της εγκύου. Ο νόμος είναι αυστηρός γιατί έπρεπε κάπως να εξισορροπηθεί η ποσόστωση ανά φύλο στην Ινδία. Η παράδοση της Ινδίας έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατομμύρια θηλυκά έμβρυα, γιατί η κοινωνία προτιμά τα αγόρια από τα κορίτσια.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έχει δεχθεί βροχή αιτημάτων από γυναίκες που έχουν βιαστεί και θέλουν να τερματίσουν την κύησή τους μετά την 20η εβδομάδα. Η δικαιοσύνη συνηθίζει να παραπέμπει την απόφαση στους γιατρούς.

Η εγκυμοσύνη της 10χρονης έγινε αντιληπτή από τη μητέρα της και την πήγε αμέσως στον γιατρό. Η μητέρα εργάζεται ως οικιακή βοηθός και λείπει από το σπίτι πολλές ώρες. Αυτές τις ώρες απουσίας εκμεταλλευόταν ο πατριός για να κακοποιεί σεξουαλικό το θετό παιδί του εκβιάζοντάς το ότι θα πάθει κακό αν μιλήσει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ