Κοσμος

Μητέρα μέχρι το τέλος. Έστειλε τους δολοφόνους της κόρης της στη φυλακή και το καρτέλ των ναρκωτικών την σκότωσε

Η μεξικανή Μίριαμ Ροντρίγκες Μαρτίνες βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353858-733830.jpg
EPA/SAN FERNANDO MISSING PERSONS ACTIVISTS

Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η μεξικανή επιχειρηματίας που ηγήθηκε μιας ομάδας 600 οικογενειών που ανέλαβε να ερευνήσει την εξαφάνιση και το θάνατο συγγενικών τους προσώπων. Η μητέρα Μίριαμ Ροντρίγκες Μαρτίνες κατάφερε να εξιχνιάσει την απαγωγή και δολοφονία της κόρης της από τους βαρόνους του καρτέλ των ναρκωτικών, τους συμμορίτες Ζέτας. Με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρέδωσε στην αστυνομία έστειλε στη φυλακή πολλά μέλη των Ζέτας.   

Μεξικό

Τον Μάρτιο, όμως, ένας από τους συλληφθέντες εμπόρους ναρκωτικών δραπέτευσε από τη φυλακή και η Μίριαμ Ροντρίγκες Μαρτίνες άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Οι συνάδελφοί της λένε ότι η Μεξικανή μητέρα ζήτησε την προστασία της αστυνομίας, η οποία την αγνόησε.

Η επιτροπή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μεξικού εξέφρασε τη θλίψη της για τη δολοφονία της Μαρτίνες και ζήτησε από τις αρχές να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος της.

Μεξικό

Η εκλιπούσα ίδρυσε την τοπική κολεκτίβα για οικογένειες που έχουν θρηνήσει θύματα από τη βία των καρτέλ το 2012 μετά την απαγωγή της κόρης της. Κατάφερε να βρει τη σορό του παιδιού της σε ένα παράνομο μαζικό νεκροταφείο. Απέτρεψε την απαγωγή του συζύγου της καταδιώκοντας τους δράστες με το αυτοκίνητό της. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ