Κοσμος

Βενεζουέλα εκτός ελέγχου. Διαδηλωτές απαντούν με περιττώματα στα δακρυγόνα του στρατού (εικόνες)

Δύο ακόμη νεκροί, 27 και 32 ετών, στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων στους δρόμους του Καράκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353662-733454.jpg
EPA/MIGUEL GUTIERREZ

Νεαροί διαδηλωτές στη Βενεζουέλα ρίχνουν μπουκάλια και σακούλες με περιττώματα στις δυνάμεις ασφαλείας του στρατού που τους έχουν πνίξει στα δακρυγόνα για να σταματήσουν άλλη μία πορεία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου, Νίκολας Μαδούρο, από την εξουσία.

Βενεζουέλα εκτός ελέγχου

Οι απίστευτες σκηνές βίας μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν σε κεντρική λεωφόρο του Καράκας. Οι διαδηλωτές βάπτισαν την πορεία «Shit March», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η συμμετοχή ήταν και πάλι μαζική. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα κατά της οικονομικής κρίσης ζητώντας τη διενέργεια εκλογών.  

«Αυτά τα παιδιά ζουν σε μια δικτατορία. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν», δήλωσε η 49χρονη Μαρία Μοντίλα, η οποία στεκόταν δίπλα σε ένα μπλοκ νεαρών διαδηλωτών με μάσκες και αυτοσχέδιες ασπίδες. Αρκετοί κρατούν πέτρες και βόμβες τύπου μολότοφ, οι οποίες δεν περιέχουν εύφλεκτο υλικό, αλλά περιττώματα. «Δεν υπάρχει κάτι εκρηκτικό στις βόμβες μας. Με αυτόν τον τρόπο επιλέγουμε να πούμε στον Μαδούρο: φύγε, είσαι άχρηστος», λέει ένας νεαρός διαδηλωτής στο Reuters.

Βενεζουέλα εκτός ελέγχου

Οι διαδηλώσεις δεν ήταν αναίμακτες. Η εισαγγελική αρχή της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε ο 27χρονος Μιγκέλ Καστίγιο στις διαδηλώσεις της Τετάρτης χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Επίσης νεκρός βρέθηκε ο 32χρονος οδηγός ταξί, Άντερσον Ντουγκάρτε, σε πορεία στην πόλη των Άνδεων Μερίδα. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο Ντουγκάρτε έπεσε νεκρός από τα πυρά ακροβολιστή και ότι ο Καστίγιο σκοτώθηκε από όπλο.

Βενεζουέλα εκτός ελέγχου

Από τις αρχές του Απριλίου τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βενεζουέλα. Κάποια θύματα ήταν διαδηλωτές, κάποιοι ήταν περαστικοί, κάποιοι ήταν στρατιώτες και κάποιοι υποστηρικτές του Μαδούρο. Εκατοντάδες έχουν τραυματισθεί και συλληφθεί. Ο δε πρόεδρος της Βενεζουέλας εμμένει ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα του είναι ένα πραξικόπημα υποκινούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Βενεζουέλα εκτός ελέγχου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ