Κοσμος

ΝΥΤ: Ο επικεφαλής του FBI έμαθε από την τηλεόραση ότι απολύθηκε - νόμιζε ότι ήταν φάρσα

Δείτε την επιστολή που του έστειλε ο Τραμπ (εικόνα)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353549-733209.jpg
Zach Gibson/Getty Images

O διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, έμαθε για την απομάκρυνσή του από την θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας από την τηλεόραση και ενώ μιλούσε σε υπαλλήλους της υπηρεσίας του στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τους New York Times σε μία τηλεόραση στο βάθος της αίθουσας άρχισε να προβάλλεται η έκτακτη είδηση της αποπομπής του. Η αντίδραση του Κόμεϊ ήταν γελάσει με την είδηση καθώς νόμιζε ότι πρόκειται για φάρσα. 

Τότε άνθρωποι της ομάδας του άρχισαν να κινούνται ανήσυχοι γύρω του και τον κάλεσαν σε ένα κοντινό γραφείο. Ο Κόμεϊ σταμάτησε την ομιλία του, χαιρέτησε το ακροατήριό του, έσπευσε στον χώρο που τον κάλεσαν οι συνεργάτες του και εκεί έμαθε ότι είχε απολυθεί. 

Λίγο μετά φθάνει στα γραφεία του FBI, που είναι πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο, η επιστολή της απόλυσής του από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στην επιστολή του ο Τραμπ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Παρότι εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρεις ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας».

«Είναι απαραίτητο να βρούμε νέα ηγεσία για το FBI που να επαναφέρει τη δημόσια εμπιστοσύνη και πίστη στη ζωτικής σημασίας αποστολής του, την επιβολή του νόμου»

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.