Κοσμος

Η British Airways πέρασε χειροπέδες σε καρκινοπαθή, διαβητικό επιβάτη επειδή επιχείρησε να αλλάξει θέση (εικόνες, video)

Του είπαν «κάν'τα πάνω σου» και του απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα της α΄ θέσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351807-729901.jpg

Βρετανός συνταξιούχος, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και διαβήτη, καταγγέλλει ότι του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια έξι μέλη του ιπτάμενου πληρώματος της British Airways επειδή κατά τη διάρκεια της πτήσης αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και θέλησε να αλλάξει θέση.

Ένα σκηνικό που θυμίζει πολύ το περιστατικό που συνέβη σε αεροσκάφος της United Airlines, όπου μέλη της ασφάλειας έσυραν δια της βίας τον επιβάτη μιας υπεράριθμης πτήσης.

πτήση British Airways

«Το μόνο που ήθελα ήταν λίγο χώρο για να τεντώσω το πόδι μου, αλλά κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να με βοηθήσει. Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν σκλάβος», είπε ο 65χρονος Βρετανός Κουάμε Μπαντού, ο οποίος ταξίδευε με προορισμό την Τζαμάικα για να περάσει λίγες ημέρες με την οικογένειά του.

Στα μισά της πτήσης ο 65χρονος άρχισε να ζαλίζεται και παρατήρησε ότι είχε πρηστεί το ένα πόδι του. Θέλησε να καθίσει για λίγο στην πρώτη θέση για να τεντώσει λίγο τα πόδια του, αλλά το προσωπικό πρόλαβε να του στήσει «ενέδρα», να το δέσει με χειροπέδες και να τον σύρει πίσω στην οικονομική θέση. Παρακάλεσε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα της πρώτης θέσης και το ιπτάμενο προσωπικό του απάντησε να «τα κάνει πάνω του».

Στο μεταξύ, υπάρχει βίντεο που δείχνει ένστολους άνδρες να έχουν περικυκλώσει τον 65χρονο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο πορτογαλικό νησί Terceira. O Μπαντού ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς «θα σας ακολουθήσω». Από το αεροσκάφος της British αποβιβάστηκε ακόμη ένας επιβάτης, ο οποίος λέγεται ότι επιχείρησε να υπερασπιστεί τον καρκινοπαθή.

πτήση British Airways

«Με εξευτέλισαν, μου φέρθηκαν απάνθρωπα. Αρνήθηκαν να ακούσουν την ιατρική μου κατάσταση. Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν σκλάβος. Όταν κάποιοι άλλοι επιβάτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για μένα, τότε αποφάσισαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο και να με πετάξουν από την πτήση», είπε ο Βρετανός στην MailOnline. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ