Κοσμος

Απογοητεύσεις και μια άσβεστη ελπίδα στα 10 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν (εικόνες, video)

Μια «σημαντική γραμμή έρευνας» κυνηγά η βρετανική αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351498-729252.jpg

Στις 3 Μαΐου του 2007 η οικογένεια ΜακΚαν έχασε τα ίχνη της μόλις τριών ετών Μαντλίν ενώ παραθέριζαν στο Luz Ocean Club στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Η εξαφάνιση ενός παιδιού μέσα από το δωμάτιο, το οποίο είχαν νοικιάσει οι γονείς για τις διακοπές της οικογένειας, κλείνει δέκα χρόνια φέτος και θεωρείται από τις πλέον μυστηριώδεις υποθέσεις της σύγχρονης εποχής.

οικογένεια ΜακΚαν

Ωστόσο, μόλις χθες η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κυνηγά μια «σημαντική γραμμή έρευνας», η οποία ενδέχεται να δώσει ένα τέλος στο δεκαετή πόνο και τις συνεχείς απογοητεύσεις της οικογένειας ΜακΚαν. Οι αστυνομικοί φαίνεται να επιστρέφουν στη θεωρία ότι άγνωστοι διαρρήκτες πρέπει να συνδέονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν.  

«Επειδή είναι μία γραμμή έρευνας που αξίζει να κυνηγήσουμε θα μπορούσε να παράσχει μία απάντηση, αλλά μέχρι να την ελέγξουμε δε θα ξέρω αν θα μας οδηγήσει σε αποτέλεσμα ή όχι.

Τόσο εμείς όσο και οι Πορτογάλοι συνάδελφοι κάνουμε κρίσιμη δουλειά και δε θέλουμε να τη χαλάσουμε δημοσιοποιώντας κομμάτια πληροφοριών», δήλωσε ο υποδιοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι 

Ο Βρετανός αστυνομικός χαρακτήρισε «λογική υπόθεση» το σενάριο απαγωγής του κοριτσιού από κάποιον διαρρήκτη ο οποίος πανικοβλήθηκε όταν την είδε μέσα στο σπίτι που θεωρούσε ότι ήταν άδειο. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποια οριστική απόδειξη ότι η Μαντλίν είναι είτε ζωντανή είτε νεκρή. Οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι, κρατούν μικρό καλάθι. «Εδώ και δέκα χρόνια πιανόμαστε από κάθε μικρή ακτίνα ελπίδας, η οποία μετά από λίγο σβήνει τελείως».  

οικογένεια ΜακΚαν

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι μέχρι πρότινος τέσσερις βασικοί ύποπτοι για την απαγωγή του παιδιού εξαιρούνται από τη νεότερη έρευνα της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Η μητέρα Κέιτ ΜακΚαν σε μήνυμά της της την επικείμενη δέκατη επέτειο της εξαφάνισης της κόρης της έγραψε ότι είναι «μία φρικτή υπενθύμιση του χρόνου, του κλεμμένου χρόνου».

Στο χωριό των ΜακΚαν, έξω από το Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας, κρέμονται μονίμως πράσινες και κίτρινες κορδέλες στα κάγκελα του σπιτιού, οι οποίες συμβολίζουν την ελπίδα και την αλληλεγγύη.

οικογένεια ΜακΚαν

Το δωμάτιο της μικρής είναι ανέγγιχτο. Είναι γεμάτο δώρα γενεθλίων, δώρα Χριστουγέννων που περιμένουν εδώ και 10 χρόνια την Μαντλίν για να τα ανοίξει. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν την πεποίθησή τους ότι το παιδί θα γυρίσει κάποια μέρα στο σπίτι.  

Η 49χρονη μητέρα σταμάτησε να εργάζεται πριν από δέκα χρόνια. Επέλεξε να αφοσιωθεί στην ανατροφή των 12χρονων διδύμων της, Σον και Αμελί. Ο σύζυγός της Τζέρι ΜακΚαν είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λέστερ και γνωστός καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Γκλένφιλντ. 

οικογένεια ΜακΚαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ