Κοσμος

Όλοι θέλουν να βγουν φωτογραφία με τον απρόσμενο «παγωμένο» επισκέπτη στη Νέα Γη του Καναδά (εικόνες)

Μαγευτικό τεράστιο παγόβουνο, 15 μέτρα ψηλότερο από αυτό που χτύπησε τον Τιτανικό, σε απόσταση αναπνοής από την ξηρά    

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350440-727035.jpg

Η εποχή των παγόβουνων ξεκίνησε νωρίς φέτος στον Καναδά. Ένα τεράστιο παγόβουνο στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Νέας Γης του Καναδά έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ήσυχη και μικρή κωμόπολη του Φέριλαντ, όπου συρρέουν καθημερινά τουρίστες για να απαθανατίσουν το παγωμένο βουνό.

Παγόβουνο Καναδάς

Παγόβουνο Καναδάς

Το παγόβουνο που πλέει στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού έχει ύψος 45 μέτρα και είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το παγόβουνο που χτύπησε και βύθισε το θρυλικό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» στο παρθενικό του ταξίδι.

Παγόβουνο Καναδάς

Η περιοχή είναι συνηθισμένη στη παγωμένη θέα των παγόβουνων. Είναι μια περιοχή γνωστή ως η «στενωπός των παγόβουνων» καθώς κάθε χρόνο μεγάλα τμήματα πάγων που αποκόπτονται από τους Αρκτικούς όγκους ταξιδεύουν πολύ κοντά στην ξηρά της Νέας Γης του Καναδά.

Ωστόσο, ο δήμαρχος του Φέριλαντ σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος απρόσμενος επισκέπτης είναι ο μεγαλύτερος που έχει ποτέ επισκεφθεί την περιοχή. «Είναι τεράστιο, βρίσκεται τόσο κοντά στις ακτές και όλοι θέλουν να βγουν μια φωτογραφία με το παγόβουνο», δήλωσε ο δήμαρχος Έιντριαν Κάβαναχ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.  

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη H A Y L E Y (@hayleymcxo) στις Απρ 18, 2017, 9:57πμ PDT

Μόνο την τελευταία εβδομάδα περισσότερα από 400 παγόβουνα πλέουν στα νερά του Ατλαντικού αναγκάζοντας πολλά πλοία να αλλάξουν ρότα για να τα αποφύγουν. Η αποκόλληση των τεράστιων όγκων πάγκου ξεκίνησε φέτος νωρίτερα από ό,τι συνήθως, γεγονός που κάποιοι αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Παγόβουνο Καναδάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ