Κοσμος

Το πρώτο σχόλιο από Γερμανία για τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350206-726545.jpg
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Η Γερμανία ελπίζει ότι η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προσδώσει μεγαλύτερη "σαφήνεια" στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε σήμερα σε ανκοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Κάθε παρατεταμένη μορφή αβεβαιότητας δεν θα ήταν θετική για τις σχέσεις της Ευρώπης με τη Βρετανία. Ας ελπίσουμε ότι οι νέες εκλογές που προκήρυξε σήμερα η πρωθυπουργός (Τερέζα) Μέι θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη σαφήνεια, μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ» ανέφερε.

«Η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία είναι πιο σημαντικές από ποτέ, μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit», είπε εξάλλου ο Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke Mediengruppe.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι ζητά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Μια πρώτη αντίδραση ήταν από την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, η οποία δήλωσε ότι η Μέι προσπαθεί να εξαναγκάσει τη Βρετανία σε ένα «σκληρό Brexit» προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ