Κοσμος

Εφιαλτικές στιγμές σε πτήση: 4χρονος λίγο έλειψε να πεθάνει από... φιστίκια

Ταξιδεύοντας από το Λονδίνο προς την Αθήνα το μικρό αγόρι έπαθε αλλεργικό σοκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349516-725260.jpg

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το iefimerida.gr, ένας 4χρονος επιβάτης που ταξίδευε τη Δευτέρα το πρωί από το Λονδίνο προς την Αθήνα, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του αφότου κατανάλωσε φιστίκια κάσιους στο αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του site, λίγα λεπτά μετά την απογείωση το μικρό παιδί αισθάνθηκε δυσφορία και δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ άρχισε να εμφανίζει ένα έντονο οίδημα.

Μάλιστα, σημειώνεται πως στο αεροπλάνο δεν υπήρχε γιατρός, παρά μόνο μία νοσηλεύτρια, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, από τη στιγμή που το φαρμακείο του αεροπλάνου δεν περιείχε ούτε αδρεναλίνη αλλά ούτε και κορτιζόνη.

Το μόνο που υπήρχε ήταν φυσιολογικός ορός, με τον οποίο προσπαθούσαν οι συγγενείς, η νοσηλεύτρια αλλά και οι αεροσυνοδοί να κρατήσουν τα μάτια του μικρού αγοριού ανοιχτά.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί, είναι πως ο πιλότος του αεροπλάνου, μολονότι η κατάσταση του μικρού ήταν πολύ σοβαρή, αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι προς την Αθήνα και να μην προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, όπως προβλέπεται από τον διεθνή κανονισμό των αερομεταφορών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μικρός έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μόλις «τρία» πίεση, κάτι που σημαίνει πως η κατάστασή του ήταν κρίσιμη.

Ευτυχώς, υπήρξε τελική έκβαση στο περιστατικό καθώς στο αεροδρόμιο της Αθήνας περίμενε το παιδί αναισθησιολόγος -που είχε ενημερωθεί- και του έκανε ένεση αδρεναλίνης, του έβαλε ορό, το σταθεροποίησε και με ασθενοφόρο το μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων.

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Από τη μεριά της, η μητέρα του, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να κινηθεί νομικά κατά της αεροπορικής εταιρείας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ