Κοσμος

«Έφυγε» ο Κάρλο Ρίβα, ο βασιλιάς των γιοτ (εικόνες)

Ποιος είναι ο άνθρωπος που υπήρξε πρωτοπόρος στη ναυπηγική και έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349379-724969.jpg

Έφυγε από τη ζωή, χθες, στα 95 του χρόνια ο Κάρλο Ρίβα, ο «πατέρας του σκάφους της dolce vita», το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο της ιταλικής φινέτσας και σήμα κατατεθέν της πολυτέλειας.

Πρωτοπόρος της ναυπηγικής και επιχειρηματίας σπάνιας ευφυίας ο Ρίβα μεταμόρφωσε την οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1842, σε μία παγκόσμιας φήμης βιομηχανία, κάνοντας τα σκάφη του αντικείμενο του πόθου των πλουσίων, από το Μόντε Κάρλο έως και τη Μύκονο.

Αν και η ιταλική οικογένεια άρχισε να κατασκευάζει σκάφη τον 19ο αιώνα, ο απόγονος τρίτης γενιάς Κάρλο Ρίβα είναι αυτός που έκανε διάσημο το όνομα Riva από τη δεκαετία του 1950 με το σκάφος αναψυχής του από μαόνι. 

Ρίβα

Ο ιταλικός Τύπος αποτίει έναν συγκινητικό φόρο τιμής στον μηχανικό-σύμβολο του design made in Italy που έσβησε στο σπίτι του στο Σάρνικο, στις όχθες της λίμνης Ιζέο στη βόρεια Ιταλία, όπου τα σύγχρονα Riva εξακολουθούν να κατασκευάζονται.

«Κάρλο Ρίβα, η dolce vita σε μηχανοκίνητο σκάφος», «Αντίο στον Ρίβα, πατέρα του σκάφους της dolce vita», «Αντίο στον βασιλιά της θάλασσας που έφτιαξε σκάφη για τους ηθοποιούς και τους μονάρχες», ήταν οι τίτλοι σήμερα με έντονη νοσταλγία των ιταλικών εφημερίδων, όπου δημοσιεύονται φωτογραφίες με την Μπριζίτ Μπαρντό να ξεκουράζεται πάνω σε ένα Riva.

Με πληροφορίες από protagon.gr, iefimerida.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ