Κοσμος

Ήθελαν να παντρέψουν 15χρονη με το ζόρι στην Ιταλία

Απομακρύνθηκε από την οικογένειά της με δικαστική απόφαση 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348961-724212.jpg

Μια κοπέλα 15 ετών, η οποία ζει στο Τορίνο της Ιταλίας, απομακρύνθηκε με δικαστική απόφαση από την οικογένειά της, αιγυπτιακής καταγωγής. Όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς της κοπέλας σκόπευαν να την παντρέψουν με έναν Αιγύπτιο 25 ετών, τον οποίο η έφηβη δεν είχε συναντήσει ποτέ.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι συμμαθήτριες της 15χρονης ήρθαν σε επαφή με τηλεφωνική γραμμή που βοηθά ανήλικα θύματα κακομεταχείρισης και η κοπέλα, στη συνέχεια, συνομίλησε με αστυνομικούς, στο γραφείο του λυκειάρχη του δημόσιου σχολείο στο οποίο φοιτά, με ιδιαίτερα καλή επίδοση.

Η κοπέλα διηγήθηκε στους αστυνομικούς ότι για να εκφράσει την αντίθεσή της στον προσυμφωνημένο γάμο έφτασε ακόμη και στο να κόψει τις φλέβες της, αλλά η μητέρα της δεν άλλαξε στάση και σχέδια. Συνέχισε να της λέει ότι η μόρφωση δεν της χρειαζόταν, διότι θα την έστελναν σύντομα στην Αίγυπτο, όπου θα έμενε με την πεθερά της, για να πάψει να αντιδρά, ενώ για την οικονομική της επιβίωση θα φρόντιζε ο εικοσιπεντάχρονος άνδρας της.

Οι αστυνομικοί και το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισαν να μεταφέρουν άμεσα την κοπέλα, υπό συνθήκες ασφαλείας, σε κοινότητα για την προστασία ανηλίκων. Οι αστυνομικοί που τη βοήθησαν δήλωσαν στον Τύπο ότι τη συνάντησαν πριν από λίγες ημέρες, ότι είναι καλά στην υγεία της και άρχισε και πάλι να πηγαίνει στο σχολείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ