- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τους γονείς ενός κοριτσιού, που βρέθηκε στα δάση της βόρειας Ινδίας να ζει με μια αγέλη πιθήκων και τώρα γίνεται προσπάθεια να εξανθρωπιστεί, αναζητεί η τοπική αστυνομία.
Λεπτομερέστερα, όπως μεταδίδει το BBC, το κοριτσάκι, κάπου ανάμεσα στα 8 και στα 10, εντοπίστηκε λίγες βδομάδες πριν σε δάση του εθνικού πάρκου Κατάρνιαγκατ (περιοχή Ουτάρ Πραντές, κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ). Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να το σώσουν, η αγέλη της συγκρούστηκε μαζί τους.
Οι γιατροί του τοπικού νοσοκομείου είπαν ότι το παιδί είχε συμπεριφορά και συνήθειες πιθήκου και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με ανθρώπινη φωνή, ενώ τα μαλλιά του και τα νύχια του ήταν πολύ μακριά και το κορμί του είχε τραύματα. Σταδιακά η κατάστασή του βελτιώνεται, στην προοπτική να πάει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά, να βοηθηθεί από ειδικούς κι αργότερα να βγει στον κόσμο.
Οι ντόπιοι ονόμασαν το κοριτσάκι «Ντούργκα του δάσους», δίνοντάς το όνομα μιας ινδουιστικής πολεμικής θεότητας, ενώ διάφοροι στη χώρα το αποκαλούν «Μόγλη» (το όνομα του αγοριού της ζούγκλας, από το ομώνυμο βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ). Είναι, ωστόσο, ασαφές πόσον καιρό ακριβώς ζούσε το παιδί με την αγέλη των πιθήκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.