Κοσμος

Ήταν η επιθυμία της! Δωρίζει τα όργανά της η Αμερικανίδα φοιτήτρια που πνίγηκε σε ελληνική βραδιά φαγητού (εικόνες)

Η 20χρονη είχε χάσει τον πατέρα της στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348238-722717.jpg

Η οικογένεια Αμερικανίδας φοιτήτριας, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή κατά τη διάρκεια διαγωνισμού φαγητού που συνδεόταν με τον ελληνικό τρόπο ζωής, δωρίζει τα ζωτικά της όργανα εκπληρώνοντας την επιθυμία της 20χρονης.

Κέιτλιν Νέλσον

Η Κέιτλιν Νέλσον, μέλος της αδελφότητας Κάπα Δέλτα του πανεπιστημίου Sacred Heart του Κονέκτικατ, πνίγηκε σε διαγωνισμό με τηγανίτες στο πλαίσιο μιας βραδιάς με θέμα «Ελληνική Ζωή». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η Κέιτλιν Νέλσον είχε φάει περίπου 4 ή 5 τηγανίτες όταν ξαφνικά έπεσε κάτω και άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα. Μεταφέρθηκε άμεσα στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Η άτυχη κοπέλα είχε χάσει τον αστυνομικό πατέρα στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. «Όπως και ο πατέρας της έτσι και η Κέιτλιν  ήταν ένας άνθρωπος δοτικός μέχρι το τέλος. Πάντα έλεγε ότι θα ήθελε να δωρίσει τα όργανά τους σε όσους τα έχουν ανάγκη», δήλωσε πρώην συνάδελφος του πατέρα της και στενός φίλος της οικογένειας Νέλσον.

Η Κέιτλιν υπέφερε από τροφική αλλεργία αλλά αυτό δεν συνέβαλε στον θάνατό της. «Είναι ένα τραγικό συμβάν που ξεκίνησε από ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό. Ήταν απλά ένα τραγικό συμβάν». Η 20χρονη φοιτήτρια ήθελε να γίνει κοινωνική λειτουργός και ήταν αντιπρόεδρος της αδερφότητας Κάπα Δέλτα.

Κέιτλιν Νέλσον

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Πανεπιστημιούπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ