Κοσμος

«Ήμουν συντετριμμένη» λέει η «αδιάφορη» μουσουλμάνα του Λονδίνου (εικόνες)

Η γυναίκα με τη μαντίλα που στοχοποιήθηκε στο ίντερνετ εξήγησε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με τους γονείς της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346600-719640.jpg

Η γυναίκα με τη μαντίλα που φωτογραφήθηκε να περνά μπροστά και να προσπερνά τραυματίες στη γέφυρα Γουέστμινστερ του Λονδίνου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις απαντά σε όσους την κατηγόρησαν για αδιαφορία στα social media.

«Ήμουν συντετριμμένη» λέει η «αδιάφορη» μουσουλμάνα του Λονδίνου

«Αισθανόμουν μόνο λύπη, φόβο και ανησυχία», είπε η κοπέλα με τη μαντίλα σε εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης TELL MAMA. Το όνομα της γυναίκας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Εξήγησε υπερασπιζόμενη τον εαυτό της ότι τη στιγμή που τη φωτογράφισαν μιλούσε στο κινητό με τους γονείς για να τους καθησυχάσει και να τους πει ότι είναι καλά. Πρόσθεσε ότι βοήθησε πολλούς τραυματίες στο δρόμο και είναι «συντετριμμένη» από τα όσα είδε μετά τις επιθέσεις.

«Ήμουν συντετριμμένη» λέει η «αδιάφορη» μουσουλμάνα του Λονδίνου

Σύμφωνα με την Tell MAMA η γυναίκα ίπε:

«Είμαι εντελώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη για το πώς μια φωτογραφία μου έκανε τον γύρω των social media. Σε όσους ερμήνευσαν και σχολίασαν σχετικά με το ποιες ήταν οι σκέψεις μου εκείνη την στιγμή τρόμου και απελπισίας, θα ήθελα όχι μόνο να πω ότι είμαι συντετριμμένη έχοντας γίνει μάρτυρας του απόηχου μιας τρομοκρατική επίθεσης που σοκάρει σε βαθμό να νιώθεις μουδιασμένος, αλλά πως χρειάστηκε επίσης να διαχειριστώ το σοκ του να δω μια φωτογραφία μου να χρησιμοποιείται στα social media από ανθρώπους που δεν κατάφεραν να δουν πέρα από την ενδυμασία μου, που έβγαλαν συμπεράσματα βασισμένα στο μίσος και την ξενοφοβία. Οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή είναι λύπη, φόβος και ανησυχία. Αυτό που δεν δείχνει η φωτογραφία είναι πως χρειάστηκε να μιλήσω με άλλα θύματα για να προσπαθήσω να καταλάβω τι ακριβώς είχε συμβεί, να δω αν μπορούσα να τους βοηθήσω κάπως, παρόλο που ήδη υπήρχε αρκετός κόσμος εκεί για να φροντίζει τους τραυματίες. Μετά αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο την οικογένειά μου για να τους ενημερώσω πως είμαι καλά και πως επέστρεφα σπίτι από τη δουλειά, ενώ βοήθησα μια κυρία λίγο παρακάτω να φτάσει στον σταθμό του μετρό στο Waterloo. Οι σκέψεις που είναι σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Jamie Lorriman, τον φωτογράφο που τράβηξε το στιγμιότυπο, που με υπερασπίστηκε δημοσίως».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ