- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος με την εκπομπή της Rai «6 λόγοι να διαλέξεις αρραβωνιαστικιά από την ανατολική Ευρώπη»
Η πρόεδρος της Rai Μόνικα Ματζιόνι ζήτησε συγγνώμη
Η πρόεδρος της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Μόνικα Ματζιόνι ζήτησε συγγνώμη εξ ονόματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εκπομπή του Rai Uno η οποία παρουσίασε προς συζήτηση έναν κατάλογο με τους «έξι λόγους για τους οποίους να διαλέξει κανείς αρραβωνιαστικιά από την ανατολική Ευρώπη».
Στους λόγους, που κλήθηκαν να σχολιάσουν οι φιλοξενούμενοι στο στούντιο συμπεριλαμβανόταν το ότι «μετά την γέννα οι γυναίκες αυτές διατηρούν σώμα σκληρό σαν μάρμαρο», «είναι πάντα σέξι και δεν φορούν πιτζάμες και φόρμες», «συγχωρούν τις απιστίες» και «είναι διατεθειμένες να αφήσουν τον άνδρα να ασκεί εξουσία».
Στον σχετικό κατάλογο αναφερόταν ακόμη ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη «είναι τέλειες νοικοκυρές διότι ασχολούνται με το σπίτι από μικρή ηλικία» και «δεν συνηθίζουν να παραπονιούνται και να μυξοκλαίνε».
Ieri su @RaiUno ci hanno brevemente illustrato perché il femminismo non smetterà mai di essere un'urgenza. #nonunadimeno #ParliamoneSabato pic.twitter.com/MtVefoTyk3
— Vale, la pena (@CogitaBionda) 20 Μαρτίου 2017
«Πρέπει να αναγνωρίζουμε πάντα τα λάθη μας, χωρίς "ναι μεν αλλά". Ζητώ συγγνώμη από όλους για όσα είδαν και άκουσαν», έγραψε στο Twitter και ο διευθυντής του Rai Uno, Αντρέα Φαμπιάνο».
«Η όλη υπόθεση με αφορά σε πρώτο πρόσωπο ως γυναίκα», πρόσθεσε η πρόεδρος της Rai και δημοσιογράφος Μόνικα Ματζιόνι. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica «η συγκεκριμένη λίστα φέρεται να έχει αντιγραφεί από έναν ιστότοπο με αναρτήσεις "τρας", στις οποίες δίδεται ειρωνική χροιά». Ο τίτλος της ενότητας της εκπομπής, η οποία μεταδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα ήταν «η απειλή φθάνει από την Ανατολική Ευρώπη. Οι άνδρες προτιμούν τις αλλοδαπές. Κλέβουν τους συζύγους ή είναι τέλειες ερωμένες;».
Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι τόνισε ότι η εκπομπή αποτελεί «ντροπή», προσβάλλει «όλες τις γυναίκες: τις ιταλίδες, που παρουσιάζονται ως "δήθεν ανεπαρκείς" προς τους συζύγους τους, και τις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν, ουσιαστικά, σαν πάνινα αρκουδάκια».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.