Κοσμος

Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στη Σκοτία

Αναπόφευκτο, συμφωνούν όλοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343904-714711.jpg

Αναπόφευκτο είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκοτία, με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης ή όχι από τη Βρετανία, λένε τώρα και υπουργοί του Λονδίνου. Αιτία είναι ότι η Βρετανία σαn σύνολο ψήφισε μεν αποχώρηση από την ΕΕ, αλλά αυτό έγινε με τις ψήφους Αγγλίας και Ουαλίας, ενώ Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν παραμονή.

Λεπτομερέστερα:

  • «Δείχνει αναπόφευκτο, δεν θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να το εμποδίσουμε», αναφέρει δημοσίευμα ων "Financial Times" ("FT"), επικαλούμενο μη κατονομαζόμενο Βρετανό υπουργό
  • Άλλη μη κατονομαζόμενη πηγή που έχει ενημερωθεί για την επικρατούσα θέση στο γραφείο της κ. Μέι είπε: «Το ζήτημα αφορά μόνο την ημερομηνία διεξαγωγής»

Σύμφωνα με τους "FT", η κυβέρνηση του Λονδίνου θα δώσει μάχη μόνο για να καθυστερήσει το δημοψήφισμα και να έχει προηγηθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η πρωθυπουργός της Σκοτίας κ. Νίκολα Στέρτζον (φωτογραφία) είχε πει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει στα τέλη του 2018, λίγους μήνες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ