Κοσμος

Υπουργός του Τραμπ αποκάλεσε «μετανάστες» τους μαύρους σκλάβους

Ενώ και ο ίδιος είναι Αφροαμερκανός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343044-713257.jpg

Χαμός έγινε χτες Δευτέρα στις ΗΠΑ όταν ο Αφροαμερικανός δρ. Μπεν Κάρσον,  υπουργός Στέγασης και Πολεοδομίας του κ. Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε τους ξεριζωμένους από την Αφρική μαύρους σκλάβους, «μετανάστες που είχαν ένα όνειρο».

Λεπτομερέστερα, ο κ. Κάρσον, μιλώντας στο προσωπικό του υπουργείου του, είπε:

  • «Αυτό είναι η Αμερική: μια γη ονείρων και ευκαιριών. Οι μετανάστες σήμερα εργάζονται πολλές ώρες για να οικοδομήσουν μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους»
  • «Υπήρξαν και άλλοι μετανάστες που ήρθαν εδώ στα αμπάρια δουλεμπορικών πλοίων, εργάστηκαν ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο σκληρά και για λιγότερα»
  • «Αλλά είχαν κι αυτοί ένα όνειρο πως μια μέρα οι γιοι τους, οι κόρες τους, οι εγγονοί τους, οι εγγονές τους, οι δισέγγονοί τους, οι δισέγγονές τους θα μπορούσαν να βρουν τον πλούτο και την ευτυχία σ’ αυτή τη γη».

Ακολούθησε ανεξέλεγκτη θύελλα αντιδράσεων εναντίον του ομιλητή, κύρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δρ. Μπεν Κάρσον είναι νευροχειρουργός και πρώην αντίπαλος του κ. Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Το 2013 είχε πει για η μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας: «το λεγόμενο Obamacare είναι το χειρότερο πράγμα που συνέβη σ’ αυτή τη χώρα από την εποχή της δουλείας. Και είναι κατά κάποιον τρόπο δουλεία, επειδή μας υποτάσσει όλους στο κράτος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ