- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το FBI «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ για τα «παγιδευμένα» τηλέφωνα
Δεν έχει καμία απόδειξη για να ενοχοποιήσει τον Μπαράκ Ομπάμα
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI) απέρριψε την κατηγορία που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του με εντολή του προκατόχου του στον Λευκό Οίκο. Ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, φέρεται να εισηγήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να απορρίψει το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ για τη διενέργεια έρευνας για τη διαλεύκανση της υποθέσεων των «παρακολουθήσεων» κατά τη διάρκεια της περσινής προεκλογικής περιόδου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI η κατηγορία είναι διατυπωμένη με τέτοιο ώστε να υπαινίσσεται ότι η υπηρεσία του έχει παραβιάσει το νόμο. Η νέα αυτή εξέλιξη στον πόλεμο που κήρυξε ο Τραμπ κατά του Μπαράκ Ομπάμα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times και επιβεβαιώθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, NBC.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει ακόμη εκδώσει κάποια απάντηση μετά το αίτημα Κόμεϊ για απόρριψη των ισχυρισμών Τραμπ. Αξιωματούχοι που μίλησαν στους NYT υποστηρίζουν ότι ο Τζέιμς Κόμεϊ πιστεύει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του κατά του προκατόχου του.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δέχεται πυρά από παντού για τις επαφές στελεχών του με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ως εκ τούτου βγήκε στην «αντεπίθεση» κατηγορώντας τον Μπαράκ Ομπάμα ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε άμεσα και οργισμένα, αλλά ο Τραμπ δεν υποχώρησε και ζήτησε έρευνα της υπόθεσης από το Κογκρέσο και να κατηγορήσει τον Ομπάμα για «κατάχρηση εξουσίας».
Πάντως τόσο το Κογκρέσο όσο και το FBI προς το παρόν ερευνούν τις επαφές των στελεχών του στρατοπέδου Τραμπ με τους Ρώσους αξιωματούχους, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στο εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ υπέρ της επιλογής Τραμπ έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.