Κοσμος

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ παραλληλίζει την εποχή Τραμπ με τον Μακαρθισμό

"Δεν πρέπει να συγχέουμε τη διαφωνία με την προδοσία. Δεν  πρέπει να προχωρήσουμε ο ένας με το φόβο του άλλου"

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342050-711077.jpg

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός,  παραλαμβάνοντας  το τιμητικό βραβείο Σεζάρ, που του απονεμήθηκε  στο Παρίσι, αφού ευχαρίστησε τη Γαλλική Ακαδημία και τη σύζυγό του, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, στο αφήγημα του Ντόναλντ Τραμπ περί μεγάλης Αμερικής και ψεύτικων ειδήσεων. 

Επικαλούμενος  τον διάσημο  πολιτικό αναλυτή  Edward R Murrow, πολέμιο του Μακάρθρι και θύμα της "μαύρης λίστας" του Αμερικανού προέδρου το 1953, απευθύνθηκε στους νοσταλγούς της "μεγάλης Αμερικής και της εποχής των καθαρών και αληθινών ειδήσεων", υπενθυμίζοντας τις συνέπειες του αντικομμουνιστικού  μένους της εποχής Μακάρθι (κόκκινος εφιάλτης) και της πρακτικής των  ανυπόστατων, αναπόδεικτων και ανύπαρκτων κατηγοριών για προδοσία. 

"Δεν πρέπει να συγχέουμε τη διαφωνία με την προδοσία.  Δεν  πρέπει να προχωρήσουμε ο ένας με το φόβο του άλλου" , δήλωσε ο Τζόρτζ Κλούνεϊ , συγκεντρώνοντας χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

"Αν ανατρέξουμε βαθιά στην ιστορία μας, θα θυμηθούμε ότι δεν προερχόμαστε, δεν καταγόμαστε από φοβισμένους ανθρώπους.  Διακηρύσσουμε ότι είμαστε οι υπερασπιστές της ελευθερίας και διεκδικούμε να το κάνουμε, όσο αυτή συνεχίζει να υπάρχει στον κόσμο".

"Οι πράξεις  ωστόσο αυτού του προέδρου, έχουν προκαλέσει διχασμό ανάμεσα στους ανθρώπους και διχόνοια ανάμεσα σε εμάς  και τους συμμάχους μας, ενώ  παραχωρούν έδαφος στους εχθρούς μας. "Και ποιανού είναι το λάθος;  Όχι του ίδιου.  Δεν δημιούργησε εκείνος αυτή την κατάσταση . Την αξιοποίησε όμως  και μάλιστα  πολύ επιτυχημένα".

"Ο Κάσσιος  είχε δίκιο", ανέφερε κλείνοντας ο δημοφιλής ηθοποιός. "Το σφάλμα, αγαπητέ Βρούτε, δεν είναι στα αστέρια μας, αλλά στους εαυτούς μας."  Καληνύχτα, και καλή τύχη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ