- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Και δεύτερος αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό με γκλομπ
Υπόθεση που θυμίζει τη σεξουαλική κακοποίηση του Τεό
Γάλλος αστυνομικός αναμένεται να δικαστεί για τον βιασμό ενός άνδρα με γκλομπ κατά την προσαγωγή του το 2015, απεφάνθη σήμερα δικαστήριο, σε μια υπόθεση που θυμίζει εκείνη της σεξουαλικής κακοποίησης ενός νεαρού μαύρου, του 22χρονου Τεό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ένα περιστατικό που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα.
Την 29η Οκτωβρίου του 2015, ο Αλεξάντρ, 28 ετών, συνελήφθη σε κατάσταση μέθης, ενώ βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας του στην πόλη Ντρανσί, στα προάστια του Παρισιού. Στέλεχος της δημοτικής αστυνομίας τον έσπρωξε με το γκλομπ του για να τον αναγκάσει να επιβιβαστεί σε ένα όχημα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο σημείο του πρωκτού.
Κατά τη διάρκεια της δίκης του αστυνομικού στα μέσα Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί η ποινή της φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για ένα χρόνο, καθώς έκρινε ότι παρόλο αποδείχθηκε η κακοποίηση, η σεξουαλική πρόθεση δεν τεκμηριώθηκε.
Το δικαστήριο του Μπομπινί, στις συνοικίες του βόρειου Παρισιού, επρόκειτο να εκδώσει την απόφασή του σήμερα. Απεφάνθη ο αστυνομικός να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης, να δικαστεί από κακουργιοδικείο με την κατηγορία του βιασμού και όχι απλά την πρόκληση βλαβών.
«Πρόκειται για μια απόφαση που είναι δίκαιη κι εμείς την αναμέναμε από την αρχή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του θύματος, Μαρί Σεσίλ Νατάν.
«Αναμένω ότι θα τιμωρηθεί για το κακό που έκανε» είπε ο Αλεξάντρ, το θύμα που αντιμετωπίζει ψυχικά και ψυχολογικά τραύματα.
Ο δικηγόρος του αστυνομικού Φλοράν Χοσκόρν γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση, καταγγέλλοντας μια απόφαση που ελήφθη «υπό την έμμεση πίεση της υπόθεσης Τεό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόοδος στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν» λέει πηγή του Πακιστάν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων
«Όταν ξύπνησα διαπίστωσα ότι τα δόντια μου έχουν αφαιρεθεί»
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.