Κοσμος

Η υπόθεση Φλιν διχάζει το στρατόπεδο Τραμπ

Τη διενέργεια έρευνας ζητούν ανώτατα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340594-708416.jpg
EPA/JOHN ANGELILLO

Ανώτατα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών ζητούν τη διενέργεια έρευνας σε βάθος για τις επαφές του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ με τη Ρωσία. Ο Μάικλ Φιν υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Λευκό Οίκο, μετά την αποκάλυψη ότι είχε συζητήσεις με Ρώσους διπλωμάτες για την επιβολή κυρώσεων πολύ πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Να σημειωθεί πως την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου παραδέχθηκε ότι ο κ. Τραμπ είχε γνώση των επίμαχων τηλεφωνικών επικοινωνιών με τη Ρωσία εβδομάδες πριν την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της «Washington Post», ο κ. Φλιν και ο πρέσβης Σεργκέι Κίσλιακ συζήτησαν τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Ομπάμα στη Μόσχα, με αφορμή τις καταγγελίες για ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών. Το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι ο γερουσιαστής, Τζον Κόρνιν, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη πως οι επιτροπές της Γερουσίας που εποπτεύουν θέματα πληροφοριών και ασφάλειας πρέπει ξεκινήσουν έρευνα για τον Φλιν. Ανάλογη πρόταση έκανε και Ρόι Μπλαντ, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό KTRS, σημειώνοντας, παράλληλα, πως θέλει να μιλήσει με τον Μάικλ Φλιν. Το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών είναι διχασμένο, καθώς είναι πολλά τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που διαφωνούν με τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για την υπόθεση Φλιν.

Από την πλευρά του ο παραιτηθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε στο συντηρητικό «Daily Caller» ότι δεν παραβίασε καμία κόκκινη γραμμή στη συζήτηση που είχε με τον Ρώσο πρέσβη και ούτε διέρρευσε ευαίσθητες πληροφορίες.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ