Κοσμος

Νιφάδες πάνω από το Μπρόντγουεϊ (εικόνες, video)

Πνίγεται στο χιόνι η βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340083-707313.jpg
Spencer Platt/Getty Images/IDEAL IMAGE

Πνίγεται στο χιόνι το βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της πρώτης τόσο ισχυρής χιονοθύελλας του φετινού χειμώνα, η οποία έχει θέσει σε εγρήγορση και σε επιφυλακή τις αμερικανικές αρχές.

Drew Angerer/Getty Images, Νέα Υόρκη χιόνι

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι ο πρώτος θάνατος που οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα αναφέρθηκε στη Νέα Υόρκη. Ένας θυρωρός στην άνω ανατολική πλευρά του Μανχάταν γλίστρησε και τραυματίσθηκε θανάσιμα ενώ προσπαθούσε να καθαρίσει την είσοδο του κτιρίου από το χιόνι.

Νέα Υόρκη χιόνι  

Τα σχολεία στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια έκλεισαν για σήμερα Παρασκευή λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Κλειστές θα είναι και όλες οι κρατικές υπηρεσίες στο Νιού Τζέρσεϊ.

Scott Eisen/Getty Images, Νέα Υόρκη χιόνι

Η χιονοθύελλα έχει επηρεάσει τη λειτουργία των αεροδρομίων με περισσότερες από 1.800 ακυρώσεις πτήσεων από τους αερολιμένες του Νιούαρκ, Νιου Τζέρσεϊ και Λα Γκουάρντιαν και JFK της Νέας Υόρκης.

Νέα Υόρκη χιόνι

Ο μετεωρολόγος του CNN, Παντράμ Τζαβαχερί, δήλωσε ότι το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 60 εκατομμύρια ανθρώπους.

Να σημειωθεί πως στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη το χιόνι έχει φτάσει τα 40 εκατοστά. Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν 75 χιλιόμετρα την ώρα. «Άγριο» χαρακτήρισε τον αέρα μια Νεοϋορκέζα στο Μπρούκλιν που βγήκε έξω στο κρύο για να κάνει ένα τσιγάρο εκτός γραφείου.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, είναι καθησυχαστικός. Δήλωσε ότι η χιονοθύελλα θα περάσει γρήγορα από τη Νέα Υόρκη. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη Βοστώνη, η οποία θα βρίσκεται στο έλεος του χιονιά όλο το Σαββατοκύριακο. «Από τη Φιλαδέλφεια η χιονοθύελλα πέρασε ξυστά», είπε ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένεϊ καθώς το χιόνι έφτασε το πολύ στα 10 εκατοστά.

Νέα Υόρκη χιόνι

Yana Paskova/Getty Images, Νέα Υόρκη χιόνι

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις πόλεις είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Η τροχαία του Νιου Τζέρσεϊ δέχθηκε κλήσεις για περίπου 200 συγκρούσεις αυτοκινήτων. Σε καμία, ευτυχώς, δεν υπήρχαν θύματα. Πάντως βίντεο από το Μανχάταν καταγράφει τις δύσκολες συνθήκες στους δρόμους με αυτοκίνητα και λεωφορεία ακινητοποιημένα στο παγωμένο οδόστρωμα. 

Michael Heiman/Getty Images, Νέα Υόρκη χιόνι  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ