Κοσμος

Γερμανία: Άνοδο SPD και Σουλτς καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Υποχωρεί το κόμμα της Μέρκελ αλλά και το ξενοφοβικό AfD

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340032-707240.jpg
απε - epa

Ισχυρή άνοδο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) με υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σουλτς καταγράφεται σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, γράφει η συντηρητική Die Welt, η οποία τις αναδημοσιεύει.

Κατά τη μία δημοσκόπηση, της εταιρείας GMS, το SPD καταγράφει άνοδο 9% κι αν διεξάγονταν εθνικές εκλογές στην Γερμανία την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 29%, αλλά θα κέρδιζε η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) με ποσοστό 33%, που υφίσταται ωστόσο απώλειες 3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Το λαϊκιστικό και αντιευρωπαϊκό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (ΑfD) υποχωρεί στο 11% (-2%), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) θα λάμβαναν 9 (-1%) και 8% (-2%) αντίστοιχα, ενώ το ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6% (-1%).

Η δεύτερη δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Ν24 -ανήκει στον ίδιο δημοσιογραφικό όμιλο με τη Βελτ- καταλήγει σε ίδια περίπου ποσοστά: SPD 29% (+6%), CDU/CSU 33% (-4%). Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) χάνουν 2% αντίστοιχα και θα ελάμβαναν και τα δύο 8%. Το λαϊκίστικο, αντιευρωπαϊκό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (ΑfD) 11% και το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ