Κοσμος

Ο Χόουπ έχει λόγους να ελπίζει: Πριν από ένα χρόνο πέθαινε από ασιτία και σήμερα πάει σχολείο (εικόνες, video)

Δύο φωτογραφίες δείχνουν πόσο άλλαξε η ζωή του παιδιού από τη Νιγηρία που νόμιζαν για «μάγο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339403-705929.jpg

Πριν από ένα χρόνο η εθελόντρια από τη Δανία, Άνια  Ρίνγκρεν Λόβεν, έσωσε από την ασιτία ένα αγοράκι δύο ετών από τη Νιγηρία. Ένα αγοράκι, το οποίο εγκατέλειψε η οικογένειά του και εξοστρακίστηκε από την κοινότητά του γιατί πίστεψαν πως είναι ένα παιδί-μάγος. Σήμερα, αυτό το παιδί έχει θετή μητέρα την Άνια, τον λένε Χόουπ (σ.σ. Ελπίδα) και έκλεισε μια εβδομάδα ως μαθητής στο σχολείο.

Η φωτογραφία του αποστεωμένου και αφυδατωμένου γυμνού παιδιού που έχει αφεθεί στη φροντίδα της Δανέζας εθελόντριας ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2016, ενώ το γερμανικό περιοδικό Ooom αναγνώρισε στο πρόσωπο της Άνια Ρίνγκρεν Λόβεν, το άτομο που ενέπνευσε τον κόσμο πέρυσι περισσότερο από προσωπικότητες, όπως ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Μπαράκ Ομπάμα ή ο Δαλάι Λάμα. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δημοσίευση εκείνη της φωτογραφίας η Άνια ανέβασε μια σημερινή φωτογραφία του υγιέστατου και χαρούμενου μαθητή, Χόουπ. «Στις 30 Ιανουαρίου του 2016 βρέθηκα σε μια αποστολή διάσωσης με την ομάδα μας. Μια αποστολή διάσωσης που έγινε viral. Πλέον πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο κόσμος γνώρισε το νεαρό αγόρι που το όνομά του είναι συνώνυμο της ελπίδας. Αυτή την εβδομάδα, ο Χόουπ ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο», έγραψε η θετή μαμά του 3χρονου μικρού από τη Νιγηρία.

Η Λόβεν και ο σύζυγός της Ντέιβιντ Εμάνουελ Ούμεν, ίδρυσαν ένα ορφανοτροφείο για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, τα οποία γίνονται θύματα των δεισιδαιμονιών του γονιών τους. Η τελευταία ανάρτηση της Δανέζας εθελόντριας με την περσινή και τη φετινή φωτογραφία του Χόουπ έγινε viral με περισσότερες από 27.000 κοινοποιήσεις σε μια μέρα. 

Χόουπ

Χόουπ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ