- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Guardian: Η Ελλάδα έχει 3 εβδομάδες προθεσμία να «κλείσει» τη διαπραγμάτευση
Αν κυβέρνηση και θεσμοί δε φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, επανέρχεται το σενάριο Grexit
Σε χθεσινό άρθρο της, η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει τρεις εβδομάδας προθεσμία προκειμένου να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων στο προκείμενο άρθρο η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με το δίλημμα να συμφωνήσει σε πρόσθετη λιτότητα ή να προκηρύξει εκλογές. Μάλιστα, η δημοσιογράφος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας ζύγιζε τις επιλογές του το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του ΔΝΤ, επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τρεις εβδομάδες ώστε να διαχειριστεί το «δυνητικά καταστροφικό» χρέος.
Μάλιστα, ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδη Χατζή, ο οποίος αναφέρει ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συμβιβασμός έως τις 20 Φεβρουαρίου, διαφορετικά δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο το σενάριο Grexit.
Επίσης, στο άρθρο επισημαίνεται πως οι θεσμοί διαφωνούν σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να φθάσει τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως, εκτός των άλλων, τονίζεται πως στο πρόσφατο Eurogroup η Ελλάδα έμεινε μόνη της καθώς ακόμη και η Κομισιόν δεν υποστήριξε τις ελληνικές προσπάθειες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.