- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Guardian: Η Ελλάδα έχει 3 εβδομάδες προθεσμία να «κλείσει» τη διαπραγμάτευση
Αν κυβέρνηση και θεσμοί δε φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, επανέρχεται το σενάριο Grexit
Σε χθεσινό άρθρο της, η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει τρεις εβδομάδας προθεσμία προκειμένου να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων στο προκείμενο άρθρο η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με το δίλημμα να συμφωνήσει σε πρόσθετη λιτότητα ή να προκηρύξει εκλογές. Μάλιστα, η δημοσιογράφος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας ζύγιζε τις επιλογές του το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του ΔΝΤ, επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τρεις εβδομάδες ώστε να διαχειριστεί το «δυνητικά καταστροφικό» χρέος.
Μάλιστα, ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδη Χατζή, ο οποίος αναφέρει ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συμβιβασμός έως τις 20 Φεβρουαρίου, διαφορετικά δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο το σενάριο Grexit.
Επίσης, στο άρθρο επισημαίνεται πως οι θεσμοί διαφωνούν σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να φθάσει τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως, εκτός των άλλων, τονίζεται πως στο πρόσφατο Eurogroup η Ελλάδα έμεινε μόνη της καθώς ακόμη και η Κομισιόν δεν υποστήριξε τις ελληνικές προσπάθειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.