Κοσμος

Guardian: Η Ελλάδα έχει 3 εβδομάδες προθεσμία να «κλείσει» τη διαπραγμάτευση

Αν κυβέρνηση και θεσμοί δε φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, επανέρχεται το σενάριο Grexit

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338701-704368.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε χθεσινό άρθρο της, η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει τρεις εβδομάδας προθεσμία προκειμένου να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. 

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων στο προκείμενο άρθρο η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με το δίλημμα να συμφωνήσει σε πρόσθετη λιτότητα ή να προκηρύξει εκλογές. Μάλιστα, η δημοσιογράφος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας ζύγιζε τις επιλογές του το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του ΔΝΤ, επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τρεις εβδομάδες ώστε να διαχειριστεί το «δυνητικά καταστροφικό» χρέος.

Μάλιστα, ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδη Χατζή, ο οποίος αναφέρει ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συμβιβασμός έως τις 20 Φεβρουαρίου, διαφορετικά δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο το σενάριο Grexit.

Επίσης, στο άρθρο επισημαίνεται πως οι θεσμοί διαφωνούν σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να φθάσει τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως, εκτός των άλλων, τονίζεται πως στο πρόσφατο Eurogroup η Ελλάδα έμεινε μόνη της καθώς ακόμη και η Κομισιόν δεν υποστήριξε τις ελληνικές προσπάθειες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ