Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ «κόβει» το οξυγόνο των ΜΚΟ υπέρ των αμβλώσεων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στην εποχή του Ρόναλντ Ρέιγκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338016-703006.jpg
EPA/Ron Sachs

Διάταγμα με το οποίο παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο και οδηγία που απαγορεύει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε διεθνείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Η υπογραφή της οδηγίας αποδεικνύει πόσο πολύ θέλει ο πρόεδρος Τραμπ να σταθεί στο πλευρό των Αμερικανών, ακόμη και των αγέννητων», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.  

 

Η απόφαση αναμένεται ότι θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αμερικανικών οργανώσεων οικογενειακού προγραμματισμού και εκείνων που προασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών. Στην κυβέρνηση του κ. Τραμπ πολλοί αξιωματούχοι έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση.

Η εν λόγω οδηγία είναι γνωστή ως " the Mexico City Policy", επειδή υπεγράφη για πρώτη φορά το 1984 στην Πόλη του Μεξικού από την ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον ήρε τον περιορισμό στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, όμως η απόφασή του ακυρώθηκε κατόπιν από τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Μπους το νεότερο. Με τη σειρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την ακύρωση του κ. Μπους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ