Κοσμος

Ο υπεύθυνος για τα επίσημα tweets του Τραμπ δημοσιεύει θεωρίες συνωμοσίας - Και όχι μόνο

Γνώρισε τον Τραμπ όταν του κουβαλούσε τα μπαστούνια του γκολφ - Σήμερα είναι ο διαχειριστής των social media του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337952-702854.jpg
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο άνθρωπος που «βρίσκεται» πίσω από τα επίσημα tweets του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είναι κάποιος που στο παρελθόν έχει επανειλημμένα κοινοποιήσει, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς ειδήσεις (hoaxes) αλλά και θεωρίες συνωμοσίας.

Συγκεκριμένα, η  επίσημη σελίδα του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter, ενημέρωσε την Κυριακή πως οι αναρτήσεις δημοσιεύονται από τον Νταν Σκαβίνο, «βοηθό» του Ντόναλντ Τραμπ και αρμόδιο για τα κοινωνικά δίκτυά του.

Όπως τονίζει και ο Independent, o Νταν Σκαβίνο έχει πάρα πολλές φορές δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, περιεχόμενο από sites με θεωρίες συνωμοσίας και από ψεύτικους ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας σελίδας, της οποίας ο ιδρυτής πιστεύει πως η 11η Σεπτεμβρίου «έγινε από μέσα» και διεξήχθη από την αμερικανική κυβέρνηση, όπως επίσης και ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ανήκε στη CIA.

Σημειώνεται πως ο Σκαβίνο γνωρίστηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ το 1990, σε ηλικία 16 ετών, σε ένα κλαμπ γκολφ όπου κουβαλούσε τα μπαστούνια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Τότε, ο σημερινός πρόεδρος τού είπε χαρακτηριστικά: «Μία μέρα θα δουλεύεις για μένα».

Το περασμένο έτος, ο έμπιστος του Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ύστερα από τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε πως ο Σκαβίνο θα αναλάμβανε παρόμοιο ρόλο στο Λευκό Οίκο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.