- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανατριχιαστική ομολογία: Ινδός ράφτης, πατέρας 5 παιδιών, βίασε 500 ανήλικα κορίτσια σε 12 χρόνια
«Τα πήγαινα σε μια απομονωμένη περιοχή. Δεν ξέρω γιατί. Μου άρεσε»
Ένας 38χρονος ράφτης από το Νέο Δελχί ομολόγησε ότι έχει απαγάγει, κακοποιήσει και παρενοχλήσει σεξουαλικά έως και 500 ανήλικα κορίτσια σε διάστημα 12 ετών. Σύμφωνα με την ινδική αστυνομία ο Σουνίλ Ραστότζι έβαζε στο στόχαστρο κορίτσια ηλικίας από επτά έως δέκα ετών και αποπειράθηκε να βιάσει περισσότερα από 2.500 παιδιά στο διάστημα των 12 ετών.
Ο Σούνιλ Ραστόγκι είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών. Συνελήφθη το Σάββατο από αστυνομικούς που ερευνούσαν τη σεξουαλική επίθεση εναντίον τριών κοριτσιών ηλικίας 9 και 10 ετών στην πρωτεύουσα της Ινδίας. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι έστηνε καρτέρι σε ανήλικα κορίτσια που επέστρεφαν από το σχολείο στο σπίτι τους.
«Ο κατηγορούμενος είπε στην αστυνομία ότι συνήθιζε να επιτίθεται σε ανήλικα κορίτσια για να ικανοποιήσει τις παιδεραστικές ορέξεις του τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Κάθε φορά που έβλεπε ένα κοριτσάκι μόνο του, το προσέγγιζε και το ξεγελούσε λέγοντας πως ο πατέρας της έχει αφήσει κάποια ρούχα στο ραφείο του για επιδιόρθωση», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας. «Τα πήγαινα σε μια απομονωμένη περιοχή. Δεν ξέρω γιατί. Μου άρεσε», είπε ο ίδιος συλληφθείς στους δημοσιογράφους, ενώ στεκόταν δίπλα σε έναν αστυνομικό, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες. Οι αρχές ερευνούν έξι υποθέσεις βιασμού, οι οποίες πιστεύουν ότι συνδέονται με τον παιδεραστή ράφτη.
Προς το παρόν ο Ραστόγκι κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις κατά συρροή εναντίον ανηλίκων με επιβαρυντικές περιστάσεις και εγκληματικό εκφοβισμό σε τρεις περιπτώσεις. Ακτιβιστές και πολιτικοί πάντως θέτουν το ερώτημα πώς κατάφερε ο Ραστόγκι να βιάσει τόσα πολλά κορίτσια και να παραμένει ασύλληπτος επί μια δεκαετία μολονότι είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αφού είχε φυλακιστεί για ένα αδίκημα σεξουαλικής φύσης που είχε διαπράξει το 2006.
Η σεξουαλική επίθεση σε βάρος μικρών παιδιών θεωρείται ταμπού στη συντηρητική κοινωνία της Ινδίας και σύμφωνα με ακτιβιστές οι οικογένειες συχνά κλείνουν τα μάτια μπροστά σε τέτοιες υποθέσεις. Πολλές φορές τα θύματα δεν μιλούν καθώς φοβούνται ότι θα τους αποδοθούν ευθύνες για τον βιασμό τους. Το 2015 καταγγέλθηκαν περισσότερα από 94.000 αδικήματα σε βάρος παιδιών και το 40% από αυτά αφορούσαν βιασμούς ή σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Εγκλημάτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.