Κοσμος

Η «Λυσιστράτη» εμπνέει τις Κενυάτισσες: «Χωρίς ψήφο, τέλος το σεξ»

Απειλούν με αποχή μέχρι τις εκλογές της 8ης Αυγούστου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337262-701386.jpg

Η βουλευτής Μίσι Μπόκο καλεί τις Κενυάτισσες να απέχουν από το σεξ με τους συζύγους τους μέχρι να τους πείσουν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 8 Αυγούστου.

Η βουλευτής, η οποία εκλέγεται στην παραθαλάσσια Μομπάσα, υποστηρίζει ότι αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική για να παρακινήσουν τους άνδρες τους να ψηφίσουν. «Γυναίκες αυτή είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήστε. Να αρνιέστε το σεξ μέχρι να σας δείξουν το εκλογικό τους δελτίο». Η προθεσμία για τις έγγραφές λήγει στις 17 Φεβρουαρίου.

Η κ. Μπόκο πρόσθεσε ότι το σεξ είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των γυναικών και θα παροτρύνει τους απρόθυμους συζύγους να τρέξουν να ψηφίσουν. Η ίδια πρόσθεσε ότι το μποϊκοτάζ δεν επηρεάζει την ίδια, διότι ο σύζυγός της έχει εκλογικό βιβλιάριο.

Το φαινόμενο «Λυσιστράτη» είναι σύνηθες στην Κένυα. Το 2009 γυναίκες ακτιβίστριες ξεκίνησαν αποχή από το σεξ διάρκειας μιας εβδομάδας προκειμένου να πείσουν τον πρόεδρο Μουάι Κιμπάκι και τον πρωθυπουργό Ράιλα Οντίγκα καθώς και τους συμμάχους τους να συμφιλιωθούν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ